AcasăNewsUite cu ce avioane zboara miliardarii din Rusia

Uite cu ce avioane zboara miliardarii din Rusia

Airbus ACJ319 – unul dintre cele mai mari avioane utilizate de oameni de afaceri, politicieni sau alte VIP-uri, printre care si Vagit Alekperov, presedintele LukOil

La Moscova a avut loc recent o expozitie de avioane de lux, unde au fost prezentate zeci de aeronave cu preturi mari si dotari pe masura.  Unii dintre miliardarii rusi au deja in hangarele proprii astfel de bijuterii cu aripi, printre ei numarandu-se Mihail Prohorov sau Vagit Alekperov.

Airbus ACJ319 – unul dintre cele mai mari avioane utilizate de oameni de afaceri, politicieni sau alte VIP-uri, printre care si Vagit Alekperov, presedintele LukOil

Vizitatorii expozitiei Bizav Jet Expo 2012, organizata pe aeroportul moscovit Vnukovo, fie ei simpli cetateni, oameni de afaceri sau experti in aeronautica, sustin ca editia din acest an, incheiata recent, a fost cea mai reusita.

Vagit Alekperov

Potrivit organizatorilor, interesul deosebit pentru avioane private prefigureaza crestere putermica a cererii pentru astfel de aeronave in Rusia si in Comunitatea Statelor Independente. La editia din acest an a Bizav au participat peste 100 de expozanti din 27 de tari, iar numarul vizitatorilor a depasit 10.000 de admiratori.

Bar la bordul Embraer Legacy 600 - poate fi accesibil oricui foloseste serviciile de tramspor aerian al companiilor C-Air, RusJet sau Sirius Aero

Afluxul masiv de vizitatori reflecta si cresterea vizibila a averilor personale ale multor rusil in ultimul deceniu. Numeroase marci de avioane au fost expuse pentru prima data la Moscova, printre acestea aflandu-se Global 6.000 de la Bombardier, sau Airbus ACJ319 cu un interior exlusivist, realizat  de designerul Albert Pinto.

Airbus ACJ319 are si salon de primire a VIP-urilor

Printre marcile „parcate” pe Vnukovo 3 s-au mai remarcat  modelele G450 si G550 de la Gulfstream, Challenger 300 de la Bombardier, Dassault Falcon 7X, Hawker 4000, TBM 850 de la Daher-Socata, Embraer Legacy 650 si Piaggio P180 Avanti.

Preturi de la 16 milioane de dolari

Airbus ACJ319 poate fi dotat si cu dormitor matrimonial, mai ales ca aeronava poate parcurge faraescala distante de pana la 11.650 km

Potrivit organizatorilor Bizav, in prezent, in Rusia sunt inregistrate 158 de jet-uri, din care 83% sunt utilizate de corporatii sau ca chartere, iar restul de 17% apartin unor magnati rusi.

Embraer Legacy – cu un astfel de avion zboara frecvent Mihail Prohorov, care detine echipa americana de baschet Brooklyn Nets si este unul dintre cei mai bogati oameni din Rusia (locul sapte in top Forbes 200 cei mai bogati rusi 2012).

Din cauza legislatiei ruse, care face aproape imposibila inregistrarea de avioane fabricate in strainatate, multe dintre aceste aeronave detinute de companii sau persoane sunt inmatriculate in alte state.

Mihail Prohorov

Printre corporatiile care deti astfel de avioane se numara Gazprom, Norilsk Nikel si Severstal. Organizatorii expozitiei Bizav Jet Expo 2012 au precizat ca preturile medii platite pentru jet-urile care opereaza in Rusia sunt cuprinse intre 14 milioane de dolari si 26 de milioane de dolari.

Emraer Legacy, preferata de afaceristii rusi

Avioanele Cessna sunt mai mici dar pot fi transformate in aeronave business

Printre cele mai populare tipuri de avioane utilizate de oamenii de afaceri sau alte VIP-uri din Rusia se numara Embraer Legacy 600, Challenger 300 si Challenger 604/605 de la Bombardier.

Airbus ACJ319 are amenajata o sufragerie in toata regula

Aproape doua treimi din traficul aerian de business se desfasoara pe patru aeroproturi din Moscova: Vnukovo, Seremetovo, Domodedovo si Ostafievo. O „felie” de aproape un sfert din traficul aeriaon rusesc are loc pe aeroportul Pulkovo din Sankt Petersburg, iar alte destinatii vizate de transportul aero de business sunt Nijnii Novgorod, Samara, Ufa si Novosibirsk. Spre comparatie, in Romania, singurul „,mare” aeroport pentru transportul aero de business este pe aeroportul Aurel Vlaicu- Baneasa (partial inchis pentru renovare).

author avatar
Arpad Dobre
1.435 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger