AcasăNewsUite cine sunt expertii in siguranta nationala

Uite cine sunt expertii in siguranta nationala

Buzaianu, Casuneanu si Mantale , printre doctoranzii Academiei de Politie

Academia Nationala de Politie a facut publica, pe siteul propriu, lista celor 623 de cetateni care si-au obtinut titluri academice de doctori in Drept, Ordine Publica si Siguranta Nationala, la Scoala Doctorala a institutiei, intre 1995-2016.

Buzaianu, Casuneanu si Mantale , printre doctoranzii Academiei de Politie

Lista este impartita pe doua domenii – Ordine Publica si Drept. Potrivit datelor, din „Alexandru Ioan Cuza” au iesit 345 de doctori in drept.

Dreptul, DNA-ul si DIICOT

Printre cei care au obtinut titlul de doctor in drept, la Academie, se afla si Mihai Sova, fost secretar general adjunct al Ministerului de Interne in mandatul lui Gabriel Oprea. Este una dintre cele patru persoane care au obtinut acest titlu in cursul anului 2016. Sova este cercetat de DNA, inca din 2015, dupa ce ar fi fotocopiat documente cu informatii nepublice si ar fi luat documente din dosare ale DNA. In 2004, a obtinut titlul de doctor in drept si William Branza, cu lucrarea „Infractiuni asimilate coruptiei”. In 2015, Branza a fost pus sub acuzare de DIICOT pentru evaziune fiscala cu un prejudiciu de peste 1 milion de euro.

Afaceristii doctoranzi

Pentru domeniul Ordine Publica si Siguranta Nationala, intr-un timp mult mai scurt, incepand cu anul 2004, au fost date 278 de titluri de doctor. Printre acestia se numara oamenii de afaceri Bogdan Buzaianu si Costel Casuneanu. Mioara Mantale, fost prefect al Capitalei, este si ea pe lista, la fel deputatul UNPR Gheoghe Emacu si fostul senator Catalin Voicu. Tot aici mai figureaza si procurorul Liviu Mihail Tudose de la Ploiesti, judecat alaturi de Sebastian Ghita, la cererea DNA. Fosta sefa a DIICOT Alina Bica este doctor inca din anul 2010, cu lucrarea „Spalarea banilor, mijloc de reinsertie a fondurilor financiare ilicite in circuitul comercial legal „.

Avem si politisti

Printre oamenii din politiei, doctori la Academie, se afla fostul sef al Politiei Capitalei Marian Tutilescu, Ion Pitulescu, fost sef al IGPR, sau actualul sef al Politiei Romane, Bogdan Despescu. Printre cei care si-au obtinut titluri academice se mai numara si actualul sef al Inspectoratului General pentru Imigrari, Vasile Viorel, seful Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO), Catalin Tone.

author avatar
Catalin Dumitrescu
878 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger