AcasăNewsUite, ba, ca se poate: congresmenii americani dorm in propriile birouri

Uite, ba, ca se poate: congresmenii americani dorm in propriile birouri

Aproape 100 de membri ai Congresului SUA au recunoscut ca nu isi permit sa plateasca chiriile scumpe din Washington si sunt nevoiti sa locuiasca „la munca”, saracii de ei. Subtire atunci, cei peste 460 de alesi din Romania s-au orientat mai bine, si-au dublat bugetul pe anul acesta, carevasazica platim mai mult pentru transportul, cazarea si diurna lor.

Politicienii Camerei Reprezentantilor se plang ca primesc de zece ani aceeasi suma, 174.000 de dolari anual, in timp ce in Washington chiria unei garsoniere poate porni si de la 2000 de dolari pe luna. La cheltuieli se adauga si facturile  locuintelor personale din statul din care provin. Aratat cu degetul pentru ca si-a transformat biroul in dormitor, republicanul Dan Donovan a replicat: „Daca ar trebui sa inchiriezi sau sa cumperi o locuinta in Washington, atunci doar milionarii ar putea fi membri ai Congresului”, un raspuns care i-a facut pe unii dintre colegii lui sa propuna o noua lege care va interzice politicienilor sa-si transforme birourile in locuinte personale. Ar incalca normele etice ale Congresului, ar fi motivatia. „Este nesanatos, nu mi-ar placea sa stau la discutii in dormitorul cuiva. (…) Ai parte de cablu gratuit, securitate gratuita. Fara chirie. Se pierd in jur de 30.000 de dolari anual”, a comentat Bennie Thomson, unul dintre cei care a propus noua legislatie. Cat ati spus, 30.000 de dolari ? Atunci Palatul Parlamentului spulbera lejer Capitoliul : bugetul Camerei Deputatilor a urcat de la 200 de milioane de lei in 2017 la 405 milioane pentru 2018, indemnizatiile au ajuns la 300 milioane de lei, 28 de milioane pentru pensiile speciale, deconturi pentru cazare si transport si alte pomeni, in conditiile in care multi alesi fac doar  figuratie la apelul nominal. Trai, neneaca, chiar ca-s fraieri americanii astia…

author avatar
Bogdan Borcea
403 afisari

1 COMENTARIU

  1. Mai taiati p5 bani din bamii serviciilor ca asculta fara mandat de 4x mai mult decat beti nostri sereisti.Daca beti nostri sereisti asculta fara mandat 12000 de humanoozi beti nseaisti asculta 500000 de bipezi… la ce bun mandatul ca costa bani.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger