AcasăNewsUE simplifica inmatricularea masinilor in alt stat membru

UE simplifica inmatricularea masinilor in alt stat membru

Cetatenii care lucreaza in alt stat UE decat cel de rezidenta scapa de reinmatricularea masinii

Comisia Europeana a initiat un  proiect legislativ referitor la inmatricularile auto in alt stat membru decat cel de rezidenta al proprietarului autovehiculului. Actul normativ va permite reducerea cheltuielilor si timpului necesar inscrierii masinilor in alta tara.

Cetatenii care lucreaza in alt stat UE decat cel de rezidenta scapa de reinmatricularea masinii

Potrivit statisticilor, peste 3,5 milioane de masini sunt inmatriculate anual in UE dintr-un stat in altul. Timpul necesar inmatricularii este de aproape doua luni si costa, in medie, 400 de euro, ceea ce creeaza probleme inclusiv in respectarea si aplicarea unui principiu esential al Tratatului UE: libera circulatie a marfurilor si a fortei de munca.  Drept urmare, vicepresedintele Comisiei Europene, Antonio Tajani, a propus ca ca reinmatricularea autovehiculelor din alte state membre sa fie limitata. Concret, cetatenii care lucreaza intr-un alt stat membru si care utilizeaza un automobil inmatriculat de angajatorii lor nu vor mai fi nevoiti sa-l reinmatriculeze, iar pe de alta parte, inchirierile de masini se vor ieftini considerabil.

Alte avantaje

Protectul initiat de Comisia Europeana mai prevede urmatoarele:

–         cetatenii care se muta definitiv intr-o alta tara UE au la dispozitie sase luni sa-si reinmatriculeze automobilul;

–         excluderea controalelor tehnice suplimentare la vanzarea/cumpararea unei masini second-hand din alta tara membra;

–         transferul masinilor detinute de firme de inchiriere pe perioada concediilor dintr-o tara UE in alta, fara obligativitatea inmatricularii  in statul respectiv.

author avatar
Arpad Dobre
318 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger