AcasăNewsUE se baricadeaza impotriva refugiatilor

UE se baricadeaza impotriva refugiatilor

Miscarea Hezbollah si-a facut armata

Italia va solicita Uniunii Europene (UE), in timpul summitului de joi si vineri, la Bruxelles, „angajamente clare in lupta impotriva imigratiei clandestine”.

Cum marile puteri n-au reusit sa stopeze conflictele generatoare de refugiati, cel mai „prolific” fiind cel din Siria, statele europene incearca sa se puna la adapost de „catastrofa umanitara”.

Refugiati sirieni, incercand sa se salveze de pe nava ce se scufunda
Miscarea Hezbollah si-a facut armata

„Europa nobila” fuge de raspundere

Dupa naufragiile tot mai dese ale navelor cu refugiati, seful Guvernului italian, Enrico Letta, va solicita Consiliului European „implementarea programului de supraveghere Eurosur, consolidarea Frontex, un plan de actiune privind gestionarea problemei imigratiei si un dialog cu tarile mediteraneene” din care provin imigrantii. Peste 400 de imigranti au murit in doua naufragii care au avut loc la inceputul lunii octombrie, in numai o saptamana, primul in apropierea coastelor insulei italiene Lampedusa, al doilea in apropierea Maltei. Letta apeleaza la „Europa, cu radacinile sale profunde si nobile” sa imparta „povara imigratiei” cu Italia. Human Rights Watch acuza UE ca, punand in aplicare cele patru „angajamente clare” nu face altceva decat sa-si securizeze frontierele impotriva refugiatilor disperati, in cautare de un azil.

Hezbollah trebuie dezarmata

In timp ce ONU se minuneaza in fiecare zi, public, de cat de cooperant este Bashar al-Assad, sirienii fug cu sutele de mii, care incotro. Ca un gest de „compasiune” fata de poporul disperat, secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a recomandat Consiliului de Securitate: „Libanul sa nu invoce razboiul din Siria si sa eludeze obligatia sa de a dezarma miscarea Hezbollah.” Eheee! „Obligatia” asta dateaza din 2004, de la Rezolutia 1559. Armata Hezbollah este implicata pana peste cap in Siria, de partea amicului Bashar.

[youtube]lNKKxv_PWAs[/youtube]

author avatar
Adina Mutar
241 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger