Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » UE s-a trezit ca a castigat Erdogan

UE s-a trezit ca a castigat Erdogan

Autor:

Sefa diplomatiei europene, Federica Mogherini, a criticat conditiile in care a avut loc campania electorala din Turcia, estimand ca ele nu au fost ”echitabile”.

 

erdogan mare 1 UE s a trezit ca a castigat Erdogan

Lui Recep Erdogan i se cam falfaie de nemultumirile europene ale doamnei Mogherini

Intr-un comunicat comun, Federica Mogherini si comisarul european pentru extindere, Johannes Hahn, au luat act de evaluarea OSCE si a Consiliului Europei care au denuntat intr-un raport preliminar absenta ”oportunitatilor egale pentru candidati”. ” In plus, cadrul juridic restrictiv si puterile conferite de starea actuala de urgenta restrictioneaza libertatea de intrunire si de exprimare, inclusiv in mass-media”, au adaugat Mogherini si Hahn. Cei doi oficiali europeni s-au angajat insa sa ”colaboreze cu presedintele (Erdogan) si cu parlamentul (turc) pentru a raspunde impreuna la numeroase provocari comune care ne asteapta”. Presedintele Recep Tayyip Erdogan a castigat duminica un nou mandat cu puteri sporite la conducerea Turciei, iar alianta dominata de partidul sau a obtinut majoritatea in parlament.

medalion mogherini UE s a trezit ca a castigat Erdogan

Italian Foreign Minister Federica Mogherini, listens to Andrew Harper, UNHCR representative to Jordan, during her visit to Azraq refugee camp near Al Azraq, east of Amman, June 8, 2014. Mogherini visited a new hospital in the camp, a pre-fabricated building designed to provide second-level healthcare for Syrian refugees. The hospital was built by the Italian Civil Protection Department in collaboration with the International Federation of Red Cross and Red Crescent Societies and the Italian, Norwegian, German, Canadian and Finnish Red Cross societies. REUTERS/Muhammad Hamed (JORDAN – Tags: POLITICS) – RTR3SQMQ

Opozitia si-a recunoscut infrangerea, dar a denuntat  o campanie electorala incorecta. Raportul OSCE si al Consiliului Europei scoate in evidenta conditii de campanie inechitabile pentru diferite partide, in special pe plan mediatic, partidul aflat la putere (AKP ) si Recep Erdogan beneficiind de o acoperire ”mai favorabila” din partea mass-media. Organismele mass-media, inclusiv radiodifuziunea publica, nu au oferit alegatorilor informatii echilibrate cu privire la diferiti candidati”, a criticat OSCE.

Cu NATO si cu armele lui Putin

De partea sa, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, l-a felicitat pe Erdogan reamintind totodata ”valorile fundamentale” ale Aliantei. Turcia ocupa un  major in cadrul NATO datorita pozitiei sale strategice pe flancul sud al Aliantei si a proximitatii geografice cu Rusia. Turcia are un rol cheie si in lupta contra ISIS, in zona irakiano-siriana. Dar exista suficiente tensiuni intre Ankara si alti membri NATO, mai ales dupa din ce in ce mai apropiata relatia a lui Erdogan cu Rusia de la care a cumparat si rachete de aparare aeriana ultramoderne. De notat ca Putin si Erdogan au dat deja startul construirii centralei nucleare din Akkuyu, pe coasta turca a Mediteranei, realizata de Rosatom. Ankara are relatii tensionate si cu SUA care sustin fortele kurde in cadrul luptei contra ISIS, forte pe care Erdogan le califica drept ”teroriste”. Nu in ultimul rand si cu UE care a criticat dur epurarile din Turcia, dupa puciul esuat din vara lui 2016.


1 Comentariu la UE s-a trezit ca a castigat Erdogan

  1. Mirandolin

    Datoria lui e sa continue reformele lui Ataturk iar prin asta sa faca vointa si celeilalte jumatati de turcie ce nu l-a ales. La fel sa elibereze toti soldatii turci inchisi abuziv, pentru ca orice abuz o sa te coste in timp. E o lege a firi.


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 25-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!