AcasăNewsUE pune Taxa de smecherie Chinei

UE pune Taxa de smecherie Chinei

Macron nu uita ca la baza este finantist. Vede bani peste tot

Oricat de tare s-a straduit Uniunea Europeana sa impuna restrictii de acces pe piata comunitara, iata ca Beijingul tot a gasit aliati dispusi sa faca afaceri de miliarde. Viitorul Drum al Matasii, mega-proiectul socio-economic gandit de Xi Jinping, trebuie sa confirme statutul de superputere pe care si-l revendica China, iar Roma este dispusa sa sprijine aceasta ambitie. Mai nou, vedem ca intra in hora si Parisul, doar nu era sa se lipseasca de o combinatie atat de buna un businessman ca Emmanuel Macron. Avantajele financiare ale Italiei si Frantei sunt consistente, dar adevarata lovitura o dau asiaticii si e o rana adanca provocata dusmanului de moarte – SUA!

Macron nu uita ca la baza este finantist Vede bani peste tot

Dupa cum notam nu mai departe de saptamana trecuta, Washingtonul doreste sa impiedice cu orice pret accesul chinezilor pe piata europeana. Campania declansata de administratia Trump este totala – s-a mers pana acolo incat toate statele membre UE au fost avertizate cu privire la „pericolul” infiltrarii Huawei in tehnologia viitorului; daca reteaua 5G va fi dezvoltata de colosul chinez, atunci SUA isi retrag intreg sprijinul acordat Europei, ba chiar isi rezerva dreptul de a impune sanctiuni! Ca un prim raspuns la solicitarea partenerilor (a se citi stapanilor) americani, Bruxelllesul s-a grabit sa infiinteze „un nou instrument de control”, asa cum scriam pe 19 martie. „ISD este acronimul de la Investitii Straine Directe si, la fel ca Procuratura Europeana, va avea rol de verificare si control peste tot ce inseamna investitii straine in tarile membre ale Uniunii Europene”. Cu alte cuvinte, UE vrea sa controleze conducta prin care Beijingul va pompa miliarde de euro pe piata europeana.

Salvini isi vede de-ale lui

Degeaba, cu toate comisiile si celelalte instrumente de control gandite, Uniunea Europeana nu poate si nu reuseste sa interzica dreptul tarilor membre de a face afaceri dupa bunul plac! Avem cel mai bun exemplu chiar in Germania, motorul economiei pe continent, care a trecut ca tavalugul peste sanctiunile aplicate Rusiei de Comisia Europeana si a demarat lucrarile la gazoductul North Stream, ce va conecta industria nemteasca direct la teava cu gaz ruseasca. Angela Merkel a batut palma cu Vladimir Putin si nu da doi bani pe avertismentele americanilor, interesul natiunii germane este deasupra celui comun, UE – SUA, sustine liderul de la Berlin.

Asadar, sub rezerva ca „daca Merkel a avut voie, eu de ce nu?”, iata-l si pe Matteo Salvini aderand la Drumul Matasii, propunerea Chinei pentru o Europa tot mai subrezita economic, social, cultural si mai ales politic. Dincolo de reticenta C.E si a SUA, Italia a semnat acordul si a devenit primul stat membru al G7 (grupul celor mai mari economii industrializate din Europa) care se alatura programului chinez. Evident ca nu au intarziat sa apara carcotasii, in persoana celor care cred cu tarie ca Beijingul va subjuga economic „Batranul continent”. De parca ar putea cineva sa ne sodomizeze mai rau decat au facut-o pana acum americanii! Populistul Salvini nu a tinut cont de nimic cand a primit oferta Chinei – investitii estimate initial la 2,5 miliarde de euro, cu potential de crestere pana la 20 de miliarde! Banii vor fi bagati in dezvoltarea infrastructurii italiene.

Macron face bani. Multi bani

Vazand ca nu are cu cine sa se inteleaga, Emmanuel Macron si-a adus aminte ca este, totusi, un finantist pur-sange. Si, ca orice putere care se respecta, i-a impus lui Xi Jinping o veritabila Taxa pe smecherie pentru accesul pe piata comunitara. Concret – imediat ce a semnat parteneriatul cu Italia, China a fost invitata la Paris, unde i s-a prezentat o oferta „de nerefuzat”: 300 de avioane Airbus, in loc de 180 cate se anuntasera initial, la un pret de numai 30 de miliarde de euro! S-au mai inteles si asupra ridicarii restrictiilor la exportul de carne de pasare pe ruta Franta – China, iar grupul energetic EDF va construi, langa Beijing, un urias parc eolian offshore. Presa noteaza ca valoarea totala a celor 15 acorduri comerciale semnate de Franta si China se apropie de 40 de miliarde de euro, o nimica toata pentru indestulatul buget al Beijingului.

In incheiere, trebuie sa subliniem ca toate restrictiile cerute de americani si respectate de Bruxelles in privinta afacerilor pe axa UE – China raman in picioare. Doar ca ele se aplica, dupa cum observam, fraierilor obedienti din Uniune, nicidecum descurcaretilor ca Salvini sau Macron. Ei au voie sa semneze contracte cu giganti din China, alde Romania si Bulgaria trebuie sa refuze cu tenacitate propunerile Beijingului!

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
1.267 afisari

7 COMENTARII

  1. asta este China gunoaielor Vaticanului,China talharilor jidano khazari din Clanul sionist Rothschild. China a facut afaceri cu Franta= e ca si cum Rothschild a facut afaceri cu Rothschild.Voi cei de la National nu stiati cine detine Banca Centrala a Chinei ?datoria externa a Chinei+ aia 400 de milionari chinezi de carton scoliti la Universitatile Vaticanului….40 de miliarde de euro ! ma pis pe banii lor. https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=979108338924451&id=403741913127766&__tn__=C-R

    • asa asa fii nerovos domle ca mama masii! Injura-i si pe reptilieni, acvarieni si pe toti ceilalti.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger