AcasăNewsUE, hai sictir!

UE, hai sictir!

Tudorel Toader nu trebuia sa vorbeasca, pentru ca UE nu i-ar fi placut ceea ce urma sa auda

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, nu a mai fost lasat sa vorbeasca in plenul Parlamentului European, cand se discuta despre modificarile aduse legilor Justitiei. Pentru ca asa vrea si a vrut UE, pentru ca asa sunt facute jocurile europene. Pentru ca trebuie sa ne iasa din cap ca vom depasi vreodata nivelul de tara de mana a doua. Nu o sa ne spuna nimeni asta, pe fata, dar lucrurile se fac in asa fel incat sa o simtim din plin, pana cand vom pricepe ca suntem doar o colonie in care UE dicteaza si isi face toate poftele.

Tudorel Toader nu trebuia sa vorbeasca pentru ca UE nu i ar fi placut ceea ce urma sa auda

Culmea este ca o buna parte din ajutor ii vine UE chiar de la noi. O mana de europarlamentari romani si-au facut un tel nu din a denigra Romania, ci de a lupta impotriva ei. Doar naivii mai pot crede ca isi exprima opinii personale. Nici vorba. Privind in ansamblu, iti dai seama ca sunt o particica  dintr-un angrenaj bine pus la punct.

Tokes, tu al cui esti?

Asadar, Tudorel Toader nu a mai avut loc la microfon. Era cel mai in masura sa explice, amanuntit, toate mecanismele ce guverneaza legile Justitiei. Si singurul cu o experienta de necontestat. Or, tocmai de asta nu era nevoie. Sa vada si sa inteleaga Parlamentul European ca legile au fost facute corect si ca nu e nicio potlogarie la mijloc? Sa priceapa ca a fost mintit de niste parlamentari care isi reprezinta interesele personale sau ale unor grupuri din tara, hulite de toata lumea? Cand Bruxelles pune mai multa importanta pe declaratiile Monicai Macovei, decat pe ale lui Tudorel Toader, ce mai e de zis? Cand conteaza mai mult ca un Cristian Preda cere ridicarea dreptului de vot al Romaniei, decat explicarea legilor Justitiei, la ce te poti astepta? Nesimtirea UE nu se opreste aici. Ministrul Justitiei, singura voce autorizata, nu a putut vorbi. In schimb, a pledat Laszlo Tokes, fara ca nimeni sa se intrebe pe cine reprezinta. Nu mai este europarlamentar din partea Romaniei cred ca de patru ani, ci a Ungariei, ca reprezentant al Fidesz. Iar dragostea lui fata de Romania este arhicunoscuta. Doar prostii nu pot sa inteleaga mesajul Europei transmis printr-un asemenea gest.

Romania, ciocumic!

De ce procedeaza UE astfel? Pentru ca vede ca de 28 de ani ne tinem doar de paruiala politica si de umplerea desagilor. Pentru ca avem un presedinte absent in politica externa, fara autoritate, fapt ce convine Brexelles-ului de minune. Poate de asta a si fost impus. Sau sprijinit. Acelasi drac. Pentru ca socialistii nu mai au loc in Europa. Pentru ca Uniunii ii pute coalitia PSD-ALDE rau de tot si nu vrea sa auda de ea. Pentru ca, prin modificarile aduse legilor Justitiei, se da peste cap un mecanism care Uniunii ii convenea de milioane. Un angrenaj machiavelic de epurare politica sub masca anticoruptiei, de sufocare a afacerilor romanesti si lasarea libera pe piata a multinationalelor. Pentru ca Romania trebuie sa-si vada lungul nasului si sa se multumeasca numai cu ce pica de la masa bogatilor. Liviu Plesoianu a reactionat imediat la magaria UE, spunand ca, a nu-l lasa pe Tudorel Toader sa vorbeasca, este o executie. E doar o jumatate de adevar, sa fim cinstiti. Este, de fapt, o consecinta fireasca a faptului ca la toate porcariile facute de UE de-a lungul timpului nu am avut reactii. Toata lumea, de la comisiile de specialitate si pana la presedinte, toti au dormit. Unii, in Parlament. Altii, in Tenerife. Dar asta, oricum, nu schimba datele din titlu.

author avatar
Valentin Boeru
7.330 afisari

8 COMENTARII

  1. PENTRU A NU SE MAI PERMITE POTRIVIT ZICALEI CA „O MANA SPALA PE ALTA SI AMANDOUA FATA” trebuie ca SIE, SRI, PARLAMENTUL, GUVERNUL, DNA, etc (cum exista in tarile democratice civilizate) sa fie controlate de adevarata societate civila organizata ai carei membri sa fie certificati de catre ORNISS si sa dea publicitatii comunicate despre realitatile existente in aceste institutii fundamentale ale statului, ALTFEL NE INDREPTAM CATRE ANARHIE TOTALA.

  2. Cel mai obiectiv articol din ultimul timp din presa.
    Poate fi considerat punctul de inflexiune de la care sa aplicam practic versul cu titlu de imn „Desteapta-te romane!”.
    Pa.

  3. Credeti ca englejii is prosti? Propun iesirea din Ue alianta strategica cu UK si Rusia si atacarea Austriei prin invazia paratrupara a elvetului imprejmuirea Germaniei si fortand astfel o capitulare facila a Frantei prin izolarea Spaniei si Italiei si cucerirea la 100 centenar a Budapezdi! Victorie! 2

  4. Cine nu crede ca victoria e a noastra sa ma pupe in chur. Iar daca il luam si pe Erdo cu peninsula Incirlik dimineata attacam Ameeerica atasand in drum si Tenerifele.

  5. DEZINFORMARE CRASĂ ! valentin boeru, autorul acestui articol, ai omis să precizezi un aspect important : ministrul justiției, Tudorel Toader, nu a putut să vorbească în Parlametul European deoarece nu avea nivelul de reprezentare corespunzător…..adică de prim-ministru….nimic altceva.

  6. Todirasi nu vede nu aude e in Tara Soarelui care rasare si asteapta caderea florilor din pomi ciresi si visini. Probabil vrea sa faca o agentie antiyakuza.

  7. La UE era invitat primul ministru care nu s-a dus. Neavand nivelul de reprezentare cerut nu a putut lua cuvantul. E simplu.
    In rest, nu-i problema, Tudorica de suparare s-a dus in Japonia sa un forum economic care n-are treaba cu justitia. Avea de facut cumparaturi pt nevasta pe banii statului, ca oricum n-avea ce cauta acolo…
    Oricum la acest titlu ii lipseste partea a doua. Intrucat suntem prea mici pentru jocuri mondiale asa mari, titlul intreg nu poate fi decat: UE, hai sictir! Trăiască Rusia!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger