Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Udrea și Bica, reținute în Costa Rica (VIDEO)

Udrea și Bica, reținute în Costa Rica (VIDEO)

Autor:

Elena Udrea și Alina Bica au fost reținute de Interpol în Costa Rica. Cele două, căutate pentru a ispăși pedepse pronunțate de justiția din România, au fost ridicate de pe stradă.

 

udrea bica 476x500 Udrea și Bica, reținute în Costa Rica (VIDEO)

 

Elena Udrea are o sentință definitivă de șase ani închisoare, iar Alina Bica trebuie să execute patru ani de închisoare. Reținerea lor în Costa Rica nu înseamnă însă și o extrădare imediată. Costa Rica și România nu au un tratat bilateral de extrădare, dar Costa Rica a aderat la un tratat internațional prin care este de acord să extrădeze cetățeni acuzați de fapte de corupție. Atât Elena Udrea, cât și Alina Bica au pe rolul instanțelor din România și alte dosare decât cele în care au primit deja sentințe definitive. Informaţia a fost făcută publică de Autoritatea de Investigaţii Judiciare din Costa Rica. Instituţia a şi publicat un videoclip de câteva secunde, în care se vede Elena Udrea. Aceasta este înconjurată de oameni ai legii, în San Jose, capitala ţării, și pare calmă. Elena Udrea a fost reţinută miercuri, în jurul orei locale 10:00 (19:00, ora României), iar Alina Bica, patru ore mai târziu. Ambele au fost ridicate de pe stradă.Fostul ministru şi fosta şefă a DIICOT au fost plasate sub ordinele Curții Penale din San José. Presa locală a scris că, din cauza cererilor de azil depuse de Elena Udrea şi Alina Bica, cele două nu pot fi extrădate imediat. Tribunalul ar putea să aprobe măsuri preventive, până când autoritatea pentru migraţie va decide dacă le acordă sau nu statut de azilant.


2 comentarii to Udrea și Bica, reținute în Costa Rica (VIDEO)

  1. Mama Vasile Bunica Ion

    M-am simtit si eu bine m-am simtit român ieri, respectat. Vreau sa multumesc politiei internationale americane e chiar un cadou frumos. E chiar bine cand ai un partener strategic care stie sa conteze care face si altfel de scut.

  2. Dorina

    Le-au creat, le-au racolat, le-au promovat, le-au folosit si mai apoi le-au arestat!
    Nimic constructiv… dimpotriva… Natia nu s-a ales cu nimic… Au virat doar in contul cui trebuia…

    Ana si Mesterul Manole (cu epoleti)…


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 26-05-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!