AcasăNewsUdrea: "Emil Boc demisioneaza daca PDL nu ramane la guvernare"

Udrea: „Emil Boc demisioneaza daca PDL nu ramane la guvernare”

Elena Udrea

Elena Udrea a declarat, vineri, la RFI, ca, daca partidul nu va ramane la guvernare dupa alegerile parlamentare, Emil Boc isi va depune mandatul de presedinte PDL, ea apreciind insa ca USL nu va da premierul si ca o parte din liberali vor trece alaturi de PDL.

Elena Udrea

Intrebata daca ea considera ca presedintele PDL, Emil Boc, ar trebui sa-si depuna mandatul, in cazul in care partidul nu va ramane la guvernare dupa alegerile parlamentare din acest an, Elena Udrea a raspuns: „Da, si cred ca o va si face. Orice presedinte de organizatie, mai mica, mai mare, isi asuma rezultatele organizatiei respective pe care o conduce si actioneaza in consecinta. Daca PDL s-ar afla in aceasta situatie, atunci presedintele partidului, membrii conducerii, cei care si-au asumat conducerea PDL in campaniile electorale care ne asteapta trebuie sa dea cumva socoteala in fata partidului pentru rezultatele acestuia”.

Elena Udrea a precizat, insa, ca nu vede USL la guvernare dupa alegerile parlamentare din acest an, pentru ca nu crede ca Uniunea va lua 50 la suta plus unu din voturi. „Ca urmare, nu va da primul-ministru. Premierul va fi desemnat in aceste conditii de presedintele Traian Basescu, in functie de proiectul pe care dansul il are, iar un prim-ministru desemnat reuseste sa-si faca o majoritate, in mod sigur reuseste sa-si faca majoritatea”, a adaugat Udrea.

Intrebata cu cine s-ar putea alia PDL dupa alegerile parlamentare, pentru a forma un eventual nou Guvern, vicepresedintele PDL a spus: „In functie de cine va intra in Parlament, putem continua coalitia de guvernare in formula din prezent, si ar fi o dovada si de loialitate fata de partenerii nostri. Pe de alta parte, sigur ca toti cei din partid ne gandim la o guvernare in care sa avem alaturi Partidul National Liberal sau macar o parte din PNL„.

Chestionata daca se refera unii eventuali „dezertori” din PNL, Elena Udrea a raspuns: „Sau oameni care se regasesc mai putin langa PSD si mai mult langa Partidul Democrat Liberal. (…) Discutii avem permanent, asta nu inseamna ca sunt si certitudini, dar, dupa alegeri, discutiile vor fi cu totul generate de alte argumente. Este posibil ca multi dintre liberali sa nu se mai regaseasca langa PSD, langa Ion Iliescu, langa Adrian Nastase si sa vina alaturi de PDL”.

author avatar
Ciprian Purice
148 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger