Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Udrea, Costa Rica devine LGBT!

Udrea, Costa Rica devine LGBT!

Autor:

Intr-o regiune puternic marcata de catolicism si de instabilitate politica, aceasta tara din America centrala se pregateste spuna ”da” casatoriilor intre persoane de acelasi sex.

 

costa rica Udrea, Costa Rica devine LGBT!

Pana la legalizarea casatoriilor homosexuale, Costa Rica este o principala destinatie de vacanta a minoritatilor sexuale

Depenalizata din 1870 in aceasta tara cu 4,9 milioane de locuitori, homosexualitatea beneficiaza de o oarecare clementa in ciuda omniprezentei catolicismului, considerat ca religie de stat de catre Constitutie, o particularitate locala si care are corespondent doar intr-o alta tara de pe continentul american, Republica Dominicana. In 2013, o prima incercare de a legaliza casatoriile homosexuale a esuat in Parlament. In 2015, printr-o eroare administrativa, Jazmin Elizondo si Laura Florez-Estrada devin primele lesbiene care s-au casatorit (din greseala, Jazmin avea trecut pe certificatul de nastere sexul barbatesc), dar casatoria a fost ulterior anulata. Ales in aprilie, presedintele tarii Carlos Alvarado, care in campanie s-a declarat pentru drepturile comunitatii LGBT, vrea sa schimbe lucrurile. Doua luni dupa alegerea lui Alvarado, Curtea Suprema din Costa Rica a recunoscut o ”discriminare de facto” in interzicerea casatoriilor homosexuale. Parlamentul, compus in parte din membri Partidului crestin-evanghelic, are la dispozitie 18 luni pentru a modifica legea. In asteptare, costaricanii denunta ”ipocrizia” politicienilor. In privinta LGBT, Costa Rica functioneaza cu doua viteze, spun ei. Tara aplica politica stutului in privinta propriilor minoritati sexuale dar in acelasi timp este o destinatie de vacanta privilegiata pentru homosexualii din intreaga lume, inclusiv pentru lunile de miere in cazul celor casatoriti.


1 Comentariu la Udrea, Costa Rica devine LGBT!

  1. Piscoata

    Adică Nuți și Bica…ciki ciki în Costa Rica?


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 18-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!