AcasăNewsUDMR se ia de piept cu DNA

UDMR se ia de piept cu DNA

Pornind de la axioma ca romanii de etnie maghiara sunt cetateni modeli prin definitie si nicio institutie a statului nu are voie sa-i suspecteze sau ancheteze, liderii UDMR acuza DNA ca isi baga nasul unde nu-i fierbe oala. In modul in care a fost aprobata infiintarea Liceului Teologic Romano-Catolic ”Rakoczi Ferenc” din Targu Mures, de exemplu.

Pe scurt, DNA il suspecteaza pe seful Inspectoratului Scolar Judetean Mures, Stefan Somesan, de abuz in serviciu si uzurparea functiei in cazul infiintarii acestui liceu. Motiv pentru care a propus retinerea sa preventiva iar Somesan a fost arestat la domiciliu. Imediat, liderii UDMR au luat foc si i-au scos pe maghiari in strada, ba au si acuzat DNA ca urmareste ”arestarea” limbii maghiare. ”Vrem ca nu DNA sa decida daca avem voie sa invatam in limba maghiara sau nu. Credem ca pentru o problema administrativa nu trebuie inchis nimeni, nu trebuie desfiintata o scoala”, a tunat presedintele executiv al UDMR, Kovacs Peter. ”Noi cerem inapoi bunurile care ni s-au luat si scolile care ni s-au inchis in timpul comunismului (…) Nici biserica, nici Tamasi Zsolt, nici inspectorul scolar nu au facut rau nimanui, nu au luat bunul nimanui, nu au facut nicio ilegalitate”, i-a tinut isonul si liderul UDMR Kelemen Hunor. Culmea este ca vicepremierul ungar Zsolt Semjen sustine si el ca politicienii UDMR ”sunt intimidati”si ”persecutati pe nedrept” de institutiile romanesti, ”sub pretextul luptei anticoruptie”. Iar in semn de protest fata de atata nedreptate flagranta, oficialul de la Budapesta a si premiat patru politicieni maghiari din Romania – toti cu probleme penale, evident.

author avatar
Simona Badulescu
242 afisari

2 COMENTARII

  1. Rapid si original! Cu rezultate demonstrate: Proiect B! Un film bun, dar si tu castigi bani! E timpul sa schimbi ceva! Senzational! Bani cu film la Hollywood! Proiect B: cea mai mare sansa! Aici este provocarea anului! Hollywood are nevoie de o poveste noua si buna! Povestea senzationala pentru Hollywood! Un film senzational si bani multi pentru tine! Solicita acum detalii la adresa de email: petrealinabeatris3@gmail.com

  2. Respectati legea din Romania unde traiti domnilor de la UDMR, ce voi sunteti deasupra legii, nu va este rusine. Ce vreti sa faceti ce vreti voi in Romania si nu mai instigati la ura si dezbinare ca vine timpul sa platiti.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger