AcasăNewsUDMR: Ancheta Borbely, campanie de denigrare cu substrat politic!

UDMR: Ancheta Borbely, campanie de denigrare cu substrat politic!

Consiliul Permanent al UDMR considera ca procedura penala impotriva fostului ministru al Mediului Laszlo Borbely face parte dintr-o „campanie de denigrare cu substrat politic”, al carei scop este indepartarea de pe scena politica a unuia dintre liderii UDMR, unul dintre cei mai eficienti ministri.

Potrivit unui comunicat al UDMR transmis, miercuri, Consiliul Permanent al Uniunii isi exprima protestul fata de faptul ca Laszlo Borbely nu a fost informat pe cale oficiala despre demersul justitiei, ci a aflat despre anchetarea sa din presa.

„UDMR are incredere deplina in nevinovatia lui Borbely Laszlo si ii ofera tot sprijinul necesar in acest sens. Consiliul Permanent al Uniunii considera ca procedura penala demarata impotriva politicianului UDMR face parte dintr-o campanie de denigrare cu substrat politic, al carei scop este indepartarea de pe scena politica a unuia dintre liderii Uniunii, unul dintre cei mai eficienti ministri ai Guvernului Romaniei. Consiliul Permanent al UDMR isi exprima, astfel, protestul fata de faptul ca persoana anchetata nu a fost informata pe cale oficiala despre demersul justitiei, ci din surse mass-media, aceasta reprezentand o incalcare grava a drepturilor fundamentale ale omului si a protejarii prezumtiei de nevinovatie”, se arata in comunicat.

Reprezentantii UDMR mai spun ca Laszlo Borbely a fost „un ministru de exceptie”, iar Uniunea se bazeaza in continuare pe activitatea sa, „increderea fata de persoana domniei sale fiind in continuare de neclintit”. „Prin demisia sa, Borbely Laszlo a demonstrat tuturor ca este un om cu un caracter deosebit de puternic, care nu tine cu orice pret la functia sa, nedorind in niciun fel obstructionarea activitatii justitiei. Avem incredere ca acest caz va fi elucidat in cel mai scurt timp, demonstrandu-se totodata ca acuzatiile aduse sunt totalmente nefondate si false. Consiliul Permanent al Uniunii considera totodata important ca institutiile justitiei sa deruleze si sa finalizeze cat mai curand dosarele de acest gen”, mai mentioneaza reprezentantii UDMR.

Liderii Uniunii mai spun ca si cazul fostului ministru al Informatiei Nagy Zsolt demonstreaza faptul ca „prelungirea timp de cativa ani a finalitatii situatiilor de acest gen au drept consecinta distrugerea de cariere politice si vieti omenesti”.

author avatar
Ciprian Purice
123 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger