AcasăNewsUdemeristul Olosz Gergely, judecat pentru luare de mita

Udemeristul Olosz Gergely, judecat pentru luare de mita

Acuzat de luare de mita, deputatul UDMR Olosz Gergely a ajuns la mila instantei

Acuzat de trafic de influenta in forma continuata si luare de mita, deputatul UDMR Olosz Gergely a fost trimis in judecata.

Acuzat de luare de mita, deputatul UDMR Olosz Gergely a ajuns la mila instantei

Procurorii DNA sustin ca ”inculpatul Olosz Gergely a pretins, pentru sine si pentru altul, de la inculpatii Bircina Ion, Iliescu Costin si Stan Catalin suma de 516.000 euro” si ”400.000 lei pentru sine, direct”, in vederea exercitarii influentei sale pe langa persoane cu functii de conducere din cadrul societatilor CEZ ROMANIA SA si CEZ DISTRIBUTIE SA, plus Ministerul Agriculturii. Demers in urma carora cele doua societati au incheiat mai multe contracte cu firmele controlate de ”asocierea Bircina”, dupa cum se mentioneaza in rechizitoriu.

Procurorii mai pun in sarcina udemeristului convingerea unei persoane din Ministerul Agriculturii sa puna umarul la ”favorizarea intereselor comerciale ale grupului Bircina legate de investitii din fonduri europene pe directia Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit si Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura”. Pentru toate aceste acuzatii, pe langa proces, deputatul UDMR s-a mai ales si cu instituirea sechestrului asigurator pe toate bunurile sale mobile si imobile.

author avatar
Simona Badulescu
247 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger