AcasăNewsUcraina: Parlamentul l-a demis pe presedintele Viktor Ianukovici

Ucraina: Parlamentul l-a demis pe presedintele Viktor Ianukovici

Parlamentul ucrainean a decis, sambata, demiterea presedintelui Viktor Ianukovici. Potrivit presei internationale, Legislativul a hotarat si convocarea de alegeri prezidentiale anticipate pentru data de 25 mai.

Conform BBC News, parlamentarii l-au declarat pe Ianukovici incapabil din punct de vedere constitutional de a-si indeplini atributiile. Dupa ce au votat, unii parlamentari s-au ridicat, au aplaudat si au inceput sa cante imnul national.

Desi in aceeasi zi, un pic mai devreme, presedintele ucrainean Viktor Ianukovici a anuntat ca nu are intentia sa demisioneze, deoarece dupa parerea lui Ucraina asista la o lovitura de stat, parlamentarii l-au demis. „Sunt un presedinte ales legitim si nu intentionez sa parasesc tara. Nu intentionez sa-mi dau demisia”, a spus Ianukovici pentru presa ucraineana.

Tot sambata dimineata au aparut mai multe zvonuri conform carora Victor Ianukovici ar fi parasit capitala Ucrainei si s-ar afla in zona prorusa a tarii. De asemenea, presedintele parlamentului ucrainean, Volodimir Ribak, si-a dat demisia sambata, invocand motive de sanatate.

Ministerul ucrainean al Sanatatii a anuntat, vineri, bilantul oficial al violentelor care au izbucnit marti la Kiev, acesta fiind de 77 de morti si 577 de raniti, potrivit BBC News Online.

Citeste si:

author avatar
Andra Nesu
399 afisari
Zenville

Ultimele știri

Umblă magazinele cu puiul vopsit? Cum putem verifica, la vitrină, dacă produsul a fost crescut natural

Aproape că s-a declanşat un scandal naţional după ce Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a avertizat într-un mesaj transmis miercuri...

Din aliaţi, duşmani? Nicolae Ciucă a anunţat ce s-ar putea întâmpla între el şi Marcel Ciolacu la alegerile prezidenţiale 2024

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, susține că trebuie găsită cea mai bună soluție pentru problemele actuale din România.Asta ar însemna, conform liderului liberal, inclusiv o...
proger