AcasăNewsUcraina: Iulia Timosenko va fi eliberata din inchisoare

Ucraina: Iulia Timosenko va fi eliberata din inchisoare

Iulia Timosenko sufera de hernie de disc

Noul Parlament ucrainean a votat pentru eliberarea fostului prim-ministru Iulia Timosenko.

 

Fostul premier al Ucrainei, denumita si eroina Revolutiei Portocalii, se afla de peste doi ani in inchisoare. Asadar, potrivit agentiilor internationale de presa, Parlamentul de la Kiev a votat pentru eliberare cu 310 voturi pentru, 54  impotriva, cerand sa se dezincrimineze capetele de acuzare pe baza carora Timosenko a ajuns in inchisoare. Deocamdata, nu este clar cand va fi eliberata Iulia Timosenko din inchisoarea de la Karkiv, acolo unde isi ispaseste pedeapsa.

Totodata, a fost destituit si ministrul de Interne, Vitali Zaharcenko, pentru folosirea „violentei” impotriva protestatarilor. Zaharcenko este o persoana contestata in Piata Independentei din Kiev dupa masurile de reprimare luate impotriva manifestantilor. Demiterea ministrului este deja vazuta ca o victorie pentru miscarea de proteste. Parlamentul a votat si in favoarea amendarii Codului Penal.

Presedintele ucrainean Viktor Ianukovici si opozitia ucraineana au semnat vineri un acord de iesire din criza ce prevede in special alegeri prezidentiale anticipate, formarea unui guvern de coalitie si o reforma constitutionala

De marti pana astazi, violentele de pe Euromaidan s-au soldat cu aproape 80 de morti si sute de raniti.

author avatar
Andra Nesu
811 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger