AcasăNewsUcraina: Iulia Timosenko, la prezidentiale

Ucraina: Iulia Timosenko, la prezidentiale

Imediat ce a fost eliberata din inchisoare, fostul premier al Ucrainei, Iulia Timosenko, a mers direct pe Euro-Maidan, asa cum este denumita Piata Independentei din Kiev.

Dupa ce presedintele Viktor Ianukovici a fost demis de Parlamentul ucrainean si s-a stabilit ca se vor organiza alegeri pe 25 mai, Iulia Timosenko si-ar fi anuntat deja intentia de a candida. Potrivit presei internationale, fostul premier vrea sa intre in cursa pentru conducerea Ucrainei.

„Slava Ucrainei! Daca va spune cineva ca de acum puteti merge linistiti acasa si ca se vor ocupa ei, nu acceptati. Voi ati reusit asta, nu politicienii. Mergeti pana la capat, pana la ultimii pasi. Sunt sigura ca Ucraina va intra in timpul apropiat in Uniunea Europeana si acest fapt va schimba totul. Nu vom fi demni de memoria acelor persoane care ne-au deschis calea, dar au murit, daca nu-i vom pedepsi pe toti cei care au ucis, au batut studenti si alti oameni pasnici. Sunt aici pentru a ma asigura ca nu veti mai fi tradati, ca nu va va mai obliga nimeni sa mergeti pe un drum pe care nu il doriti. Va cer iertare, in numele tuturor politicienilor, indiferent de partid. Imi pare rau ca nu au fost demni de sangele pe care voi l-ati varsat pentru tara”, au fost cuvintele rostite de Timosenko in Piata Independentei pentru cei care au protestat luni intregi in centrul Kiev-ului.

Urmareste LIVE tot ce se intampla in Piata Independentei!

[youtube]Y_LFrMcoEm4#t=1838326[/youtube]

Citeste si:

author avatar
Andra Nesu
311 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger