AcasăNewsUcraina il „voteaza” presedinte pe Bobita

Ucraina il „voteaza” presedinte pe Bobita

Intr-o tara divizata intre nationalisti si pro-rusi, cu doua tabere puternice (Petro Porosenko si Iulia Timosenko), a castigat alegerile prezidentiale un actor de comedie. Un Bobita kievean, glumet nevoie mare, actor de buzunar si candidat-iepure bagat la inaintare de papusarii cu uriase interese energetice pe piata locala. Ucraina vrea schimbare, s-a zbierat pe UM Digi24. Bullshit, ca sa le raspund pe limba atat de draga lor! Popor ultraconservator si traditionalist pana-n strafundurile istoriei, ucrainenii au votat fix ce trebuia sa iasa, intr-o scamatorie de alegeri pe care nici Houdini n-o putea pune in scena mai bine. Dupa Slovacia, experimentul continua cu succes. Se pregateste Romania, iar mesajul e clar – s-a Caputova cu joaca, politicianul de tip nou e pregatit sa muste din putere!

Votantii lui sunt tinerii cu care ma identific deschisi suferim impreuna ne enervam impreuna

La Bratislava s-a dat semnalul, la Kiev s-a continuat atacul. Zuzana Caputova si Volodimir Zelenski sunt portavocile progresismului neomarxist: fiecare a recitat in fata electoratului cate un discurs sablon, despre lupta anticoruptie, politica sociala dusa de UE si institutiile sale, mizeria vechii clase politice, neajunsurile cetatenilor. Pe ici, pe colo, cate o trimitere subtila la ideologia globalismului, cate o sustinere pentru valorile multiculturalismului, ceva inofensiv, ca o placuta adiere de primavara peste creierele spalate ale votantilor. Si s-a votat masiv, 58% dintre slovaci au mers cu Zuza, la fel cum au facut si ucrainenii – Zelenski a luat peste 30% din sufragii, cam cat Porosenko si Timosenko la un loc. Adica, sa fie pe intelesul tuturor: progresistul Zelenski a invins si nationalismul lui Porosenko si traditionalismul promovat de Timosenko. Turul doi al alegerilor din Ucraina este programat pe 21 aprilie, dar va fi doar o formalitate, cred analistii straini.

Micul userist, si el un mic oligarh

Un actor de comedie, sef de stat la Kiev. Prea frumos ca sa fie adevarat, asa-i. Iata ce descoperiri s-au facut si despre micul userist Zelenski. La 41 de ani, are cateva afaceri destul de profitabile, care ii permit sa-si intretina hobby-ul – actoria. Detine mai multe apartamente in Kiev (inchiriate, evident) si o casa la curte intr-o zona rezidentiala, dar si o vila in Italia, pe care a cumparat-o cu patru milioane de euro. Acolo este vecin cu alti oligarhi, printre care miliardarul rus Oleg Deripaska. Evident, vila din Italia nu a fost trecuta in declaratia de avere. O fi uitat…

Dupa ultimele evenimente politice din regiune se naste intrebarea, pe undeva fireasca, „ce-ar fi daca si-n Romania…?”. De ce nu? Vedem ca deja a ajuns in Parlament abendicele ONG-urilor sorosiste, asa ca nu-i exclus ca optiunea USR sa catapulteze spre Palatul Victoria (chiar si Cotroceni) „cremele” societatii civile – Badita, Bot, Ceausescu, Angie.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
716 afisari

1 COMENTARIU

  1. ucrainienii poate au nevoie de asta, sa le mai destructureze un pic spiritul fanatic, sa mai vinda ce-a ramas de vindut, mai spala pe creier niste tineri. rusii il vor vota dar nu-l vor crede, ucrainienii nationalisti nu-l vor vota dar nu conteaza, o parte din ai lor il vor vota, pentru ca e cu „vestul”. Sint prinsi in capcana, in care se vor adinci cind vor realiza ce valori le sint transfuzate, ca n-au alternativa estului rusesc, iar ei insisi, singuri, sint.. pamint de flori!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger