AcasăNewsUcraina acuza Rusia de "invazie armata", in cazul a doua aeroporturi din...

Ucraina acuza Rusia de „invazie armata”, in cazul a doua aeroporturi din Crimeea. Se cere monitorizare ONU

Ministrul interimar de Interne din Ucraina vorbeste despre „invazie armata” si „ocupatie” din directia fortelor ruse, dupa ce persoane inarmate pazesc, de ore bune, doua aeroporturi din Crimeea. Intre timp, Parlamentul de la Kiev solicita ONU sa ia in discutie situatia din regiune.

Situatia din Crimeea e departe de a se calma. Si asta dupa ce oficialii din Ucraina sustin ca doua aeroporturi – cel din Simferopol, capitala republicii autonome, si Bilbek, situat in apropiere de Sevastopol – sunt pazite de militari inarmati cu mitraliere Kalasnikov, persoane despre care se crede ca ar fi de origine rusa. „Consider ca ceea ce se intampla este o invazie armata si ocupatie, ce incalca toate acordurile si normele internationale”, sustine ministrul Arsen Avakov, intr-un mesaj aparut pe pagina sa de Facebook si preluat de mass-media internationale.

Reprezentanti ai flotei rusa din Marea Neagra au negat, insa, orice acuzatie in acest sens. In ciuda acestui fapt, Legislativul de la Kiev solicita ONU sa ia in discutie aceasta chestiune si sa monitorizeze situatia din Crimeea, si orice posibila incalcare a autonomiei statale din partea Rusiei.

560 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger