AcasăNewsUCIDERE DIN CULPA: S-a dispus inceperea urmaririi penale in cazul ACCIDENTULUI AVIATIC...

UCIDERE DIN CULPA: S-a dispus inceperea urmaririi penale in cazul ACCIDENTULUI AVIATIC din APUSENI!

(sursa foto: Facebook/Marius Pop)

Se anunta primele masuri cu caracter punitiv in dosarul privitor la accidentul aviatic din Apuseni. Parchetul Militar, care a preluat ancheta dupa ce Parchetul de pe langa Curtea de Apel Alba si-a declinat competenta, a anuntat, joi, ca s-a dispus inceperea urmaririi penale, urmand sa fie audiate in acest caz atat persoanele care s-au ocupat de zbor, cat si cei care au coordonat actiunea de salvare.

(sursa foto: Facebook/Marius Pop)

Ordonanta prin intermediul careia procurorii militari au dispus inceperea urmaririi penale (IUP) a fost data inca de marti, 11 februarie, si vizeaza acuzatii de ucidere din culpa, vatamare corporala din culpa, precum si neglijenta in serviciu. Potrivit precizarilor reprezentantilor Parchetului Militar, in perioada urmatoare vor fi audiati responsabilii atat cu coordonarea zborului aparatului tip BN-2, care a aterizat fortat intr-o zona inalta, aflata la limita judetelor Alba si Cluj, pe 20 ianuarie, cat si coordonatorii operatiunii de salvare a celor sapte victime ale accidentului aviatic din Apuseni. „Urmeaza ca, in raport de documentele cu caracter tehnic care vor fi transmise si analizate la nivelul acestei unitati de parchet militar, sa se procedeze la audierea persoanelor cu atributii, atat in pregatirea si coordonarea zborului aeronavei YR-BNP, tip BN2, cat si in coordonarea operatiunilor de alarmare, localizare, cautare si salvare a victimelor catastrofei aviatice”, se precizeaza in comunicatul Parchetului Militar.

Aparatul de zbor care plecase de la Bucuresti catre Oradea si in care se aflau pilotul, copilotul, patru medici si o tanara studenta care s-a oferit voluntar sa mearga la o operatie de prelevare, a aterizat fortat in Apuseni, in dupa-amiaza zilei de 20 ianuarie. Accidentul aviatic din Apuseni, in urma caruia au murit pilotul Adrian Iovan, dar si tanara studenta la Medicina, Aura Ion, este anchetat de procurorii militari. Tragedia a socat opinia publica, dat fiind faptul ca s-a ajuns la victimele accidentului dupa mai mult de sase ore de la prabusirea aparatului de zbor. Primii care au ajuns la raniti au fost trei localnici.

189 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger