AcasăNewsUber, interzis pe strazile Londrei

Uber, interzis pe strazile Londrei

Prezenta in peste 70 de tari, compania americana a avut numeroase meciuri cu autoritatile

Compania americana nu va mai putea opera in capitala Marii Britanii dupa ce licenta de exploatare ii va expira, incepand cu 30 septembrie, autoritatea Transport for London (TfL) refuzand reinnoirea acesteia. Uber a declarat ca va face apel, avand la dispozitie 21 de zile pentru a contesta decizia TfL. Compania va putea functiona pana la o sentinta definitiva.

Prezenta in peste 70 de tari compania americana a avut numeroase meciuri cu autoritatile

”TfL a ajuns la concluzia ca Uber Londra nu este apta sa detina o licenta de transport privat de persoane”, a explicat autoritatea intr-un comunicat. ”TfL considera ca abordarea si atitudinea Uber demonstreaza o lipsa de responsabilitate in ceea ce priveste un anumit numar de aspecte avand posibile implicatii in termeni de securitate publica”. TfL ii reproseaza Uber lipsa de reactie in denuntarea diferitelor infractiuni comise de soferii sai si deficiente in verificarea cazierului judiciar al acestora. In plus, Uber foloseste un soft care permite soferilor sa nu fie reperati de catre autoritati in zonele unde nu au dreptul sa opereze. De altfel, compania este in conflict deschis cu taximetristii londonezi. ”Vom face imediat apel” impotriva acestei decizii, a reactionat Uber. ”3,5 milioane de londonezi care utilizeaza aplicatia noastra si peste 40.000 de soferi agreati care depind de Uber pentru a-si castiga traiul vor fi afectati”, a lansat seful Uber Londra, Tom Elvidge. ”Dorind sa ne interzica, Transport for London si primarul au cedat apelurilor unui numar mic de persoane care vor sa limiteze alegerea clientilor. Daca aceasta decizie va fi mentinuta, 40.000 de soferi vor ajunge in somaj iar londonezii vor fi privati de un mijloc de transport practic si abordabil”, a denuntat patronul londonez al gigantului cu sediul in San Francisco. Via Twitter, compania i-a invitat pe internauti sa semneze o petitie (Save you uber) pentru a-si continua serviciile in Londra.

Primarul, total de acord

Primarul capitalei Britanice, Sadiq Khan, a declarat ca ”sustine total” decizia TfL in numele ”sigurantei si securitatii londonezilor”. In schimb, sindicatul lucratorilor independenti din Marea Britanie a denuntat ”o lovitura” impotriva soferilor Uber, cerand TfL sa intareasca reglementarile in sector si nu sa interzica o companie. Insa sindicatul salariatilor GMB, care a castigat anul trecut un proces contra Uber privind drepturile soferilor, a declarat ca spera ”ca si alte orase importante” sa urmeze exemplul Londrei.

author avatar
Tudor Borcea
66 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger