AcasăNewsUber ar fi spionat-o pana si pe Beyonce!

Uber ar fi spionat-o pana si pe Beyonce!

Beyonce, urmarita(si) de Uber.

Compania are, din nou, probleme: un fost angajat, expert in securitate ciberbetica, a spus ca functia “God View” permite urmarirea utilizatorilor, fara acordul lor.

Beyonce, urmarita(si) de Uber.

O parte din soferii taxiurilor si-au ajutat clientii sa-si urmareasca fostii prieteni sau sa acceseze informatii despre traseele personalitatilor sau ale vedetelor, ultima victima fiind Beyonce, dupa Reveal News.

Mai mult, fostul salariat, Samuel Spangenberg, a declarat in fata unui tribunal american, ca Uber ar fi sters fisierele pe care, legal, ar trebui sa le pastreze, dar si ca poate sa-si cripteze, de la distanta, computerele, in momentul in care persoane oficiale demareaza inspectii, pentru a  impiedica accesul la date. Cinci fosti angajati Uber in SUA, sustin ca si in prezent,  in serviciul de ride-sharing, au loc abuzuri privind incalcarea intimitatii pasagerilor. Spangenberg mai arata ca numarul cardului bancar ar fi singura informatie aflata in siguranta in aplicatiile Uber, pentru ca datele acestuia nu sunt stocate pe serverele companiei.

Recentele acuzatii vin dupa ce, in Marea Britanie, multi utilizatori au reclamat ca noile update-uri Uber permit urmarirea lor, prin GPS, in orice moment, chiar daca nu au aplicatiile deschise pe telefon.

author avatar
Bogdan Borcea
170 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger