Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Turistii straini au cheltuit in Romania peste 6 miliarde de lei

Turistii straini au cheltuit in Romania peste 6 miliarde de lei

Autor:

Mai precis, cheltuielile totale ale  celor 2,78 de milioane de turisti nerezidenti cazati in Romania in 2018 s-au ridicat la 6,636 miliarde de lei, in medie 2.383,5 lei de persoana.

 

turisti Turistii straini au cheltuit in Romania peste 6 miliarde de lei

Nota de plata pentru vacante si afaceri

Principalele motive ale calatoriilor au fost afacerile, participarea la congrese, conferinte, cursuri, targuri si expozitii (56,7% din numarul total de turisti),  iar cheltuielile acestora reprezentand 60% din total. Au urmat sejururile in scop particular (43,3%) evidentiindu-se calatoriile pentru vacante si tratament medical (66,4%).  Din totalul cheltuielilor pentru afaceri, ponderea cea mai mare o reprezinta cheltuielile pentru cazare (52%), fiind preferata cazarea cu mic dejun inclus (91,2%). Cheltuielile turistilor nerezidenti in restaurante si baruri au fost de 17,3%, iar cele pentru cumparaturi au reprezentat 12,9%. Din totalul cheltuielilor pentru cumparaturi, 39,9% au reprezentat cheltuielile pentru cumpararea alimentelor si bauturilor, urmate de cheltuieli pentru cumpararea de cadouri si suveniruri 36,7%. Din totalul nerezidentilor sositi in Romania, 48,4% si-au organizat sejurul prin agentii de turism, iar 35% si-au organizat singuri sejurul. Principalul mijloc de transport utilizat de turistii nerezidenti pentru a sosi in Romania a fost avionul (79,7% din numarul total de turisti). Autoturismele proprii au reprezentat 11,8%, urmate de autocare si autobuze cu 7%.


1 Comentariu la Turistii straini au cheltuit in Romania peste 6 miliarde de lei

  1. Penes

    E infim nici 3 mil.de turisti. Fata de top 10 turism mondial Franta Sua Spania Italia China Turcia Grecia Anglia Egipt Rusia care au intre 80 de milioane pana la 20 de milioane pe an…

Leave a Reply

Your email address will not be published.


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!