Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Turistii straini au cheltuit in Romania peste 6 miliarde de lei

Turistii straini au cheltuit in Romania peste 6 miliarde de lei

Autor:

Mai precis, cheltuielile totale ale  celor 2,78 de milioane de turisti nerezidenti cazati in Romania in 2018 s-au ridicat la 6,636 miliarde de lei, in medie 2.383,5 lei de persoana.

 

turisti Turistii straini au cheltuit in Romania peste 6 miliarde de lei

Nota de plata pentru vacante si afaceri

Principalele motive ale calatoriilor au fost afacerile, participarea la congrese, conferinte, cursuri, targuri si expozitii (56,7% din numarul total de turisti),  iar cheltuielile acestora reprezentand 60% din total. Au urmat sejururile in scop particular (43,3%) evidentiindu-se calatoriile pentru vacante si tratament medical (66,4%).  Din totalul cheltuielilor pentru afaceri, ponderea cea mai mare o reprezinta cheltuielile pentru cazare (52%), fiind preferata cazarea cu mic dejun inclus (91,2%). Cheltuielile turistilor nerezidenti in restaurante si baruri au fost de 17,3%, iar cele pentru cumparaturi au reprezentat 12,9%. Din totalul cheltuielilor pentru cumparaturi, 39,9% au reprezentat cheltuielile pentru cumpararea alimentelor si bauturilor, urmate de cheltuieli pentru cumpararea de cadouri si suveniruri 36,7%. Din totalul nerezidentilor sositi in Romania, 48,4% si-au organizat sejurul prin agentii de turism, iar 35% si-au organizat singuri sejurul. Principalul mijloc de transport utilizat de turistii nerezidenti pentru a sosi in Romania a fost avionul (79,7% din numarul total de turisti). Autoturismele proprii au reprezentat 11,8%, urmate de autocare si autobuze cu 7%.


1 Comentariu la Turistii straini au cheltuit in Romania peste 6 miliarde de lei

  1. Penes

    E infim nici 3 mil.de turisti. Fata de top 10 turism mondial Franta Sua Spania Italia China Turcia Grecia Anglia Egipt Rusia care au intre 80 de milioane pana la 20 de milioane pe an…


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 20-05-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!