AcasăNewsTuristi surprinsi de avalansa in Calimani. Unul dintre ei a murit

Turisti surprinsi de avalansa in Calimani. Unul dintre ei a murit

Trei persoane care se plimbau cu snowmobilele pe munte, la final de saptamana, au fost surprinse de o cadere de zapada. Din pacate, una dintre ele a murit.

Totul s-a intamplat duminica seara in Calimani, iar de atunci s-a declansat o operatiune a salvatorilor montani, care au pornit catre turistii blocati pe munte. Interventia a fost una foarte dificila, date fiind riscurile de producere de avalanse. Salvamontistii din Suceava, Mures si Harghita au fost cei care s-au indreptat spre zona in care s-a produs accidentul.

Cand s-a ajuns la turisti, s-a constatat ca unul dintre ei murise, iar ceilalti doi aveau nevoie de ajutor medical. Persoanele ranite urmeaza sa fie coborate de pe munte, iar trupul victimei decedate sa fie recuperat. Din cate au anuntat reprezentantii Salvamont Romania, salvamontistii si specialistii de la Departamentul pentru Situatii de Urgenta au in vedere varianta ca un elicopter sa intervina in zona pentru a-i prelua mai rapid pe cei doi turisti, o actiune terestra de recuperare fiind mai de durata si implicand riscuri.

sursa foto: Salvamont Romania/Facebook

135 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger