AcasăNewsTurism la pas: cele mai bune orase

Turism la pas: cele mai bune orase

Plimbarile prin orasele vizitate sunt atractii in sine pentru cei mai multi turisti, iar unele metropole au ajuns deja celebre pentru oferta destinata turistilor ce prefera traseele pietonale.

Orasul Voncouver din Canada este plin de harti instalate pe marginea trotuarelor pentru a oferi detalii turistilor dornici de plimbare. De la False Creek, pana la piata de produse proaspete, pana la parcul Lost Lagoon, o zona urbana amenajata special pentru cei care vor sa se plimbe. Mai mult, cei dornici sa intre in detalii pot sa aleaga tururi ghidate cum este cel dedicat istoriei lumii interlope din oras, potrivit unui top facut de cei de la platforma online Ecophile.

Florenta este considerata una dintre cele mai bune destinatii pentru cei care vor sa se plimbe. Multe zone din oras nici macar nu sunt deschise pentru masini. Fiecare zona are propriile ei oferte de tururi ghidate. Centrul istoric, zona din jurul Domului si explorarea galeriilor Uffizi sunt cele mai cunoscute atractii pentru cei care vor sa fie siguri ca fiecare are ce sa le ofere in aventura lor turistica.

La Ierusalim, in Israel, nici nu are rost sa te gandesti sa intri altfel decat pe jos. Daca vrei sa ajungi la Zidul Plangerii ori la Cupola Stancii sau sa te strecori printre pelerinii din Biserica Sfantului Mormant, nu poti sa te bazezi decat pe mersul pe jos. Cotloanele cetatii trec potrivit impartirii traditionale din zona evreiasca in cea crestina, armeana si musulmana.

In Croatia, Dubrovnik este destinatia ideala pentru o cei care vor sa fie sedusi in ritmul unei plimbari. O parte dintre peisajele care se dezvaluie celor care iau la pas cetatea de la malul marii Adriatice par cunoscute. Mai ales celor care au urmarit serialul ”Urzeala Tronurilor”. Colturi din Orasul Vechi si detaliile medievale ale constructiilor bine pastrate au oferit cateva dintre locatiile de filmare pentru producatorii cunoscutului serial. Strazile inguste si perspectiva care se deschide celor care coboara spre plaja Banje arata cat de bine e sa nu ai nevoie de transport pentru locul in care alegi sa calatoresti.

Ceva mai mic este orasul marocan Marrakech. Situat la poalele muntelui Atlas, orasul amesteca in mod spectaculos zone traditionale si vechi si confortul oferit de tehnologia moderna. Perspective istorice ii asteapta pe turisti la Medina, la moscheea Koutubia, Palatul Badia sau in piata Djemaa el-Fna, unde a fost aratat locuitorilor elefantul trimis de Regina Victoria sultanului din Maroc si unde candva aveau loc executiile publice.  Sigur, asta nu inseamna ca orase celebre pentru traseele pietonale ca Paris, New York, Edinburgh, Melbourne sau Buenos Aires au pierdut ceva din farmecul care le-a facut celebre. Doar ca nu mai sunt singure.

author avatar
Bogdan Borcea
227 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger