AcasăNewsTurcia: Un obuz a cazut in satul lovit miercuri de tiruri de...

Turcia: Un obuz a cazut in satul lovit miercuri de tiruri de artilerie siriene- VIDEO

(foto: Agerpres)

Un obuz lansat din directia Siriei a cazut, duminica, in Akcakale, satul turc lovit miercuri de tiruri de artilerie siriene. Turcia a ripostat imediat.

(foto: Agerpres)

Din primele informatii, nu au existat victime in urma incidentului de duminica, pentru ca obuzul ar fi cazut intr-o zona evacuata deja de autoritatile din Turcia, potrivit Russia Today. Armata turca a ripostat la scurt timp dupa ce obuzul lansat din directia Siriei a lovit satul Akcakale, in cea de-a cincea zi a conflictului siriano-turc.

Zona situata la granita celor doua state a mai fost, miercuri, tinta unor tiruri de artilerie siriene. Cinci oameni, patru dintre ei copii, au murit si mai multe persoane au fost ranite. Din acea zi, armata turca a ripostat de fiecare data cand din Siria au fost trase tiruri de artilerie care au atins teritoriul Turciei.

Totodata, in urma unei reuniuni de urgenta, parlamentul de la Ankara a decis sa permita Guvernului sa desfasoare, daca va fi cazul, actiuni militare impotriva Siriei, acest lucru neinsemnand, au precizat oficialii turci, ca vor sa declanseze un razboi impotriva acestui stat.

[youtube]zAnP8Ii0DMw[/youtube]

author avatar
Cristina Stefan
550 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger