AcasăNewsTurcia: Parlamentul a aprobat operatiuni militare in afara tarii

Turcia: Parlamentul a aprobat operatiuni militare in afara tarii

(foto: Agerpres)

Parlamentul din Turcia a autorizat, joi, operatiuni militare in afara granitelor tarii. Vicepremierul turc s-a grait sa asigure ca demersul nu reprezinta un mandat pentru Guvern sa declare razboi Siriei. In tot acest timp, oficialii sirieni au prezentat scuze pentru atacul de miercuri, soldat cu cinci morti.

(foto: Agerpres)

Reuniunea de urgenta a Parlamentului turc a avut loc la doar cateva ore de la atacul cu obuze de la granita Turciei cu Siria. Parlamentarii turci au aprobat, cu 320 de voturi „pentru” si 129 „impotriva”, o motiune a Guvernului de la Ankara ce autorizeaza armata sa intreprinda operatiuni in afara granitelor tarii, in cazul in care acestea se impun, potrivit presei locale. Vicepremierul turc Besir Atalay a tinut, insa, sa precizeze ca „nu e o motiune de razboi”.

Pe fondul cresterii tensiunii dintre cele doua state, oficialii sirieni au recunoscut incidentul si au prezentat scuze pentru atacul de miercuri, in urma caruia cinci oameni au murit in orasul Akcakale. „Ne asigura ca un astfel de incident nu se va repeta”, a declarat Atalay, citat de presa internationala.

200 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger