Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Turcia mai primeste 3 miliarde de euro de la UE

Turcia mai primeste 3 miliarde de euro de la UE

Autor:

Comisia Europeana a dat verde, ieri, unei a doua anvelope financiare pentru a ajuta Ankara sa primeasca refugiati sirieni, in virtutea acordului migratoriu semnat acum doi ani de blocul comunitar cu aceasta tara.

 

migranti 720x407 Turcia mai primeste 3 miliarde de euro de la UE

In 2017, numarul refugiatilor sirieni inregistrati in Turcia a depasit trei milioane dintre care aproape jumatate erau minori

Primele trei miliarde de euro ale unui prim pachet au fost alocate mai multor zeci de proiecte, executivul european “incepe astazi mobilizarea celei de-a doua transe” de aceeasi valoare dintr-o noua finantare pentru refugiatii din Turcia, in schimbul ajutorului Ankarei in prevenirea ajungerii migrantilor in Europa, potrivit unui comunicat al CE. Totusi, executivul european trebuie inca sa cada de acord cu statele membre cu privire la originea fondurilor promise de UE Turciei in cadrul acordului lor din martie 2016, destinat sa opreasca sosirile in masa de migranti pe coastele Greciei. “Pentru Comisie, pare evident ca trebuie mentinuta aceeasi diviziune” ca pentru prima transa, si anume un miliard de euro provenind din bugetul UE, iar restul de la statele membre, a declarat in fata presei comisarul european pentru migratie, Dimitris Avramopoulos. Mai multe tari si-au exprimat in culise reticenta fata de aceasta schema, in timp ce Ankara a deplans lentoarea sosirii banilor. In acordul din martie 2016, Turcia s-a angajat sa franeze traversarile Marii Egee si a acceptat ca UE sa-i trimita toti noii migranti sositi in Grecia, inclusiv solicitantii de azil. In contrapartida, acordul prevedea ca “pentru fiecare sirian trimis inapoi in Turcia din insulele grecesti, un alt sirian va fi reinstalat din Turcia in UE”.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 16-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!