AcasăNewsTupeul infiorator al lui Lazar

Tupeul infiorator al lui Lazar

Procurorul Augustin Lazar paraseste sediul Ministerului Justitiei, marti 22 Martie 2016, la finalul interviului cu ministrul Justitiei Raluca Pruna,pentru ocuparea functiei de Procuror General al Romaniei. MARIAN ILIE / MEDIAFAX FOTO

Augustin Lazar, procurorul comunist si sef al comisiei de eliberare a detinutilor  la cel mai  ”greu” penitenciar, Aiud, a anuntat ieri ca vrea sa dea premiul pe care astazi trebuia sa-l primeasca din partea GDS, disidentului Iulius Filip. Adica celui pe care l-a torturat. In ”scarbosenia” sa, Lazar, proapspat vopsit si plin de aroganta, a incercat sa-si puna ”cenusa in cap”, crezand ca va mai putea face ceva pentru a-si recupera prestanta de taran cu palarie de fetru. Doar ca ”ploile” i-au stricat borul palariei, pentru ca GDS i-a retras distinctia. Mai mult, colegii sai, judecatori la Curtea Constiutionala renunta la premiile primite de la Grupul de Dialog Social.

Dupa afirmatiile lui Augustin Lazar, care vroia sa acorde medalia primita de la prima fundatie deschisa dupa 1990, GDS, victimelor sale, membrii societatii au decis ca Lazar nu va mai primi astazi distinctia. In tupeul care il caracterizeaza, Lazar a declarat ca gestul sau ar fi fost un ”regret” pentru ce s-a intamplat in acea perioada. ” Am luat decizia de a transmite premiul GDS celor care cu pretul vietii sau al unor suferinte inimaginabile au facut posibil ca astazi noi sa ne putem exprima liber, sa traim intr-o societate democratica, sa revenim acolo unde ne este locul, in Europa”, transmite Augustin, printr-un pompos comunicat de presa. Doar ca GDS i-a retras premiul lui Lazar pana si ei realizand ca gestul lui Lazar e de cacao, pe romaneste.

Gusti se tine de executarea mandatului

Gandul lui Lazar de a trimite acest premiu victimei, si, eventual, la destinatar sa fie scris: ”Calaul Augustin Lazar”este o dovada de cinism pe care nici colegii sai nu au inghitit-o. Judecatorul Curtii Constitutionale Daniel Morar anuntat, intr-o scrisoare adresata GDS, ca renunta la premiul pe care i l-a acordat organizatia in anul 2011, ca urmare a deciziei de a acorda aceeasi distinctie in 2018 procurorului general Augustin Lazar. „In conditiile in care domnul Augustin Lazar a pastrat tacerea cu privire la aceste aspecte ale carierei sale, macar in momentul in care ele au aparut in spatiul public ar fi trebuit sa-si prezinte demisia”, a scris Daniel Morar. Ministrul Tudorel Toader a soliciat, fara nicun succes,  presedintelui Iohannis, cu argumente solide, revocarea din functie a lui Gusti. Klaus nu a raspuns cererii de mai bine de 6 luni. Poate pensia babana pe care o va incasa din 28 aprilie incolo il determina sa nu renunte la functia si sa-si dea demisia cu demnitate.

author avatar
Ramona Feraru
369 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger