AcasăNewsTupeul de a fi presedintele Romaniei

Tupeul de a fi presedintele Romaniei

Iohannis o tine pe-a lui, ca Jandarmeria e de vina

Ideea ca ne-am confruntat cu o tentativa de lovitura de stat a prins contur tot mai mult, indiferent cat de mult s-ar impotrivi partizanii lui Klaus Iohannis. Daca inainte de 10 august nimeni nu baga mana in foc ca ar fi posibila o asemenea manevra, desi semnalele erau destul de clare, dupa, a cazut cortina si s-a vazut toata nemernicia. Este de ajuns sa revezi imaginile si comentariile unor televiziuni, chiar din ziua de 10 august, ca sa realizezi cat de amanuntita a fost regia. Ca nu s-a ajuns la finalul pe care s-a mizat, este o alta poveste.

Iohannis o tine pe a lui ca Jandarmeria e de vina

Chiar si ce se intampla acum, cu invinovatirea Jandarmeriei, mie mi se pare ca tot din aceeasi regie face parte. Centrul de greutate trebuie mutat cu buna stiinta pe altceva, lumea nu trebuie sa mai vada ce a fost in spate si n-a reusit, ci doar cum jandarmii si-au luat-o in cap si s-au purtat mai rau ca niste trupe de ocupatie.

Lovitura de stat s-a sufocat de gaze

Ziua de vineri, 10 august 2018, nu marcheaza cu nimic agenda lui Klaus Iohannis. Nu intalniri, nu primiri la Cotroceni, nu decorarea vreunei personalitati, nu decrete promulgate si nici legi retrimise in Parlament sau la Curtea Constitutionala. Eu cred ca a plecat acasa, la Sibiu, inca de dimineata, daca nu o fi plecat cu o zi inainte, caci si 9 august e goala in agenda. Si mai sunt si alte zile la fel de chioare in calendarul prezidential, in care poti sa presupui ca s-a spetit cu privitul pe geam sau cu hranitul ratelor din helesteu. Nu e tupeu sa stai degeaba si sa iei o desaga de bani, e doar o smecherie pe care toata lumea o inghite, fara ca nimeni sa o sanctioneze. In fine, seara, dupa ora 23, cand in Piata Victoriei lovitura de stat se cam tara pe asfalt si se sufoca de gazele Jandarmeriei, Iohannis isi face aparitia. Nu in carne si oase, ci doar pe Facebook, de unde trimite cel mai vitriolant mesaj romanilor care incepusera sa inteleaga pe langa ce au trecut. E tupeu? Nu! Este registrul lui Iohannis.

Spionul american din Piata Victoriei

Toata lumea a vazut cum au decurs ostilitatile, numai Klaus Iohannis a vazut altceva. Pentru cunoscatori, continutul postarii nu este greu de decriptat. Mie mi s-a parut ca presedintele, de fapt, si-a exprimat nemultumirea ca daramarea guvernului Dancila iar nu i-a reusit. Atatea luni de zile au muncit serviciile pentru a lasa impresia ca diaspora vine sa-si ia tara inapoi si, ce s-a ales? O luna de zile a urlat Rares Bogdan ca vine milionul de romani din strainatate sa puna lucrurile la punct si a iesit un mare fas. Nici macar aia 200-300 de diasporeni pe care ii cred autentici nu au ramas pana la capat. Apoi, fie vorba intre noi, o parte din diaspora era chiar de rasul curcilor. Poate or fi, nu zic nu, dar nici dracul nu a vazut oseni in straie populare si, pe dedesubt, tatuati ca interlopii pretiosi. Exact ca in bancul cu spionul parasutat in Rusia, pe care rusii il salutau „sa traiesti, americanule!” Pana cand, enervat, spionul a intrebat de ce il fac american, iar rusii i-au raspuns hohotind: „Ba, unde dracului ai vazut tu rus negru”?

Sfidarea Romaniei

Tupeul lui Klaus Iohannis depaseste orice inchipuire. Numai unul ca el putea condamna interventia Jandarmeriei cu atata manie proletara. Sunt convins ca daca mitingul se desfasura sub zidurile Cotroceniului, in conditii identice si, pentru adrenalina, cu el la palat, nu ar mai fi manifestat atata obraznicie. Ii besteleste pe jandarmi de mama focului, dar apoi, cu tupeu, se bucura ca acestia stau umar la umar de jur imprejurul casei de la Sibiu si i-o pazesc. Este tupeu? Nu, sunt doar apucaturile lui de vechil care crede ca merita totul, nesanctionate de nimeni. Daca la astea se adauga toate iesirile nepotrivite, necontrolate, instigarile la dezbinare si la revolta petrecute de-a lungul timpului, sfidarea unei Romanii intregi in cazul revocarii Codrutei Kovesi si, mai nou, solicitarea anchetarii Jandarmeriei, realizezi, in sfarsit, ca nu e vorba de metehnele lui de primar de provincie. E un tupeu fara limite.  Este tupeul de a vrea sa fie, in continuare, presedinte, si de a mai vrea inca un mandat.

Vrajeli de prostit credulii

Discutand la rece, fara patima, Iohannis are de ales. Ori nu stia ce se pregateste la Piata Victoriei, si atunci trebuie sa plece de la Cotroceni pentru ca un presedinte habarnist nu are ce cauta pe scaunul prezidential, ori stia, si atunci trebuie sa demisioneze urgent. Un presedinte care actioneaza impotriva propiului popor nu se mai numeste presedinte. Iohannis, insa, nu va demisiona. Tot tupeu se numeste. Iar acesta este direct proportional cu incapacitatea lui Dragnea de a fi decis si foarte categoric. Cand vine vorba de suspendarea lui Iohannis si de demiterea lui, niciodata nu este un moment oportun. Ba ca Europa, ba ca stabilitatea politica, ba ca te miri ce. Vrajeli de prostit credulii. Aceleasi cuvinte spuse la nesfarsit, pana ce ajung lipsite de continut. Si asa, dupa cum este acum, Romania e mai stabila politic?

author avatar
Valentin Boeru
6.167 afisari

13 COMENTARII

  1. Mie mi-a facut impresia ca toate declaratiile lui Iohanis au fost inregistrate inainte de 10 august, e clar ca el a vazut alt film, sau a visat un film. Si aparitia lui, din buncar, parea ca tocmai a aflat ca insurectia a esuat si liderii ei sunt arestai si privesc din Doftana prin gratii de fier. Apoi, abominatia aia cu „jandarmii trebuia sa-i izoleze si extraga pe violenti, nu sa dea cu gaze in femei si copii”…, mai, frate, asta se referea la manifestatia de 1 Decembrie, sau 23 August, ca nu mai stiu cine vorbea, neamtul ofticat pe intoarcerea armelor, sau ala de-l tin austriecii-n geam (ca e si „acoperitor”), sa nu se vada jaful pe care-l practica in Romania. Monstruos individul, dar si securistii care ar trebui sa ne apere de astia ca el….

  2. ….mai…boerica sula mica, din frustrare sau la comanda insiri fraze trecute prin creierasul tau deja bolnav de mult timp….e timpul sa-ti schimbe doctorii medicamentele sau dozajele…mai du-te la control…

  3. Niciuna dintre instituțiile statului , SRI , STS , SIE , 2 și1/4 serviciu de informații al DNA , serviciul de informații al armatei , nu au știut sau nu au informat guvernul de atacul ANTIFA.
    PENTRU CE EXISTĂ , NU LE E JENĂ CÎND IAU SALARIILE NESIMȚITE ???
    AU UITAT CĂ AU DEPUS UN JURĂMÎNT DE CREDINȚĂ FAȚĂ DE ȚARĂ????

  4. Are mila wki de romani ca si goebells de copiii lui.
    sri sa dea inapoi banii cheltuiti cu ooeratiunea colectiv2-m…psd
    iar cand trece oe la caserie sa-i
    ia si pe cei ai datorniculyi de la sibiu .

  5. Pt.cei care-si dau cu parerea.In primul rand legislatia romaneasca in materie prevede obligatia ca jandarmeria trebuie sa extraga elementele turbulente din multime nu sa traga cu tunul in muste.In al doilea rand SRI-ul a dat din timp MAI-ului toate datele privind pe turbulenti. Romania are un sistem bine pus la punct in privinta asta.De asta a trimis-o Hellvig pe Dancila la plimbare.Si referitor la turbulenti, de ce credeti ca jandarmeria nu a prins niciunul(cu exceptia evenimentului cu jandarmerita)?Mergand pe logica,inseamna ca si-ar fi arestat proprii oameni.Ca in povestea cu teroristii din decembrie 1989.Teoria cu lovitura de stat o sustine autorul(de asta e platit).

  6. Bun bancu cu negru…da bancu cu evrei al stiti?Cica niste jandarmi opresc un taxi si ai ia cu bataia de nu mai canta mierla. Aia ies afara si nu dati nu dati plangand ca suntem tigani, tigani si ce cautati pe aci, pai mergeam si noi la hotel. tigani la hotel? Ia dati actele la control? Uite aci scrie Levi si aci Itzic pai ce astea sunt nume de tigani? Da da da suntem tigani. Pai si ce cauta taxiul vostru printr-o zona restrictionata si interzisa tiganilor?

  7. Îmi place cum comentează un domn aici:pentru cei care-și dau cu părerea,dar el ce face,nu tot asta sau e vreun savant de renume mondial și vine sa na învețe pe noi,ăștia prosti.Se vede din avion ca a fost o tentatavi de lovitura de stat și pe mine nu ma plătește nimeni sa scriu asta,Draga domnule.Dar așa sunteți voi,ăștia,intelectualii obișnuiți,dacă cineva are o părere contrara cu a voastră este plătit,dar tu de cine este plătit?

    • Asa „e” intelectualii astia ! „E” tampiti ! Ce ne trebuie noua intelectuali ? Noi muncim,nu gandim !!!

  8. Imperiul Roman a trimis in Dacia, pentru a o cuceri, scursurile Romei, Imperiul Habsburgic, tiganii sasi si secui, pentru apararea granitelor! Ce origini are acest sas?

  9. De ce Ecrivan Greguar minte ca gazele da cancer cat de mare prost sa fii sa crezi ca cancerul se da prin gaze la cata fasole mananca era mort de mult.. Rog Cna sa dea amenzi de stiri false mai ales la burtiera la fel rog ca Facebook sa dezactiveze conturi ce folosesc;stiri false, injurii, atacuri la moarte, atacuri politice si incitari manifest sau incitari de adunari. Faceti plangere la FB.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger