AcasăNewsTupeu de corporatist: Electrolux ii da in judecata pe grevisti

Tupeu de corporatist: Electrolux ii da in judecata pe grevisti

Muncitorii au iesit din “tarc”

Au stiut suedezii de ce si-au mutat jumatate din productie prin Europa de Est, profitul, mana de lucru ieftina si ciocu’ mic e politica coloniala a capitalului strain. Numai ca protestatarii de la fabrica din Satu Mare le pateaza gulere albe de mai bine de sapte saptamani si daca au vazut ca nu-i pot duce cu zaharelul au hotarat sa solicite in instanta declararea ilegala a grevei.

Muncitorii au iesit din tarc

Motivul ar fi ca cei 400 de muncitori aflati in protest au depasit teritoriul detinat grevei. „Ne-au actionat in instanta pentru nelegalitatea acestei greve, asta datorita faptului ca am parasit tarcul, noi, animalele needucate, atunci in data de 3 aprilie”, a spus Radu Matica, liderul sindicatului Samus. Data a marcat intrarea in cea de-a saptea saptamana de greva. Procesul incepe astazi dupa ce negocierile cu conducerea fabricii au esuat. Utima ofera a fost  o crestere a salariilor cu 5% si o prima de prezenta de 200 de lei, dar nu a fost acceptata pe motiv ca nu ar fi clara. Greva de la Electrolux a inceput pe 4 martie, pe perioada nedeterminata. Potrivit sindicalistilor, muncitorii cer o crestere salariala de 350 de lei, adica 2 lei pe ora. Circa 250 dintre acestia au depus sesizari la Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM), reclamand ca nu au primit tichetele de masa pe luna anterioara. In total, Electrolux are 930 de muncitori, care beneficiaza de contractul colectiv de munca. In 2018, Electrolux, al doilea mare jucator pe piata mondiala a electrocasnicelor(dupa Whirpool), a avut vanzari in Romania in valoare de 47 milioane de euro.

author avatar
Andrei Coman
476 afisari

1 COMENTARIU

  1. Ar trebui sa-si dea toti demisia si sa se angajaze la concurenta, pe bani mai multi.
    Ah, cum? Nu exista alta firma care sa le ofere salarii mai bune? Pai, si-atunci de ce fac greva oile astea proaste? Ca asa ii invata pe ei niste burtosi care si-au creat o sursa de avantaje din prosteala sindicala?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger