Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Tuhura, iahtul-piroga

Tuhura, iahtul-piroga

Autor:

Santierul olandez Oceanco, specializat in superiahturi-coustom, a dezvaluit un concept futurist dar inspirat din ambarcatiuni primitive (pirogi si canoe) folosite acum sute de ani.

 

iaht 1 Tuhura, iahtul piroga

Forma eleganta si simpla se inspira din barcile polineziene

iaht Tuhura, iahtul pirogaTuhura este proiectul unui iaht de 115 metri lungime, realizat in colaborare cu studioul Lobanov Desing, BMT Nigel Gee si arhitectul de interior Achille Salvagni. Reinterpretand formele vechilor pirogi polineziene, Tuhura ii sugereaza proprietarului un iaht conceput pentru descoperire si aventura. De altfel, Tuhura inseamna ”explorare” in limba Maori. ”Ideea a fost simpla, am luat formele vechilor pirogi si canoe si le-am marit la cea mai mare scara utilizand tehnologia  moderna”, a declarat Igor Lobanov.

iaht3 Tuhura, iahtul piroga

Ferestrele din coca navei sunt invizibile din exterior

Pentru decoratiunile interioare, Achille Salvagni a folosit lemnul de tek, bronz nichelat si tatami. Coca si sistemul de propulsie au fost dezvoltate in colaborare cu BMT. Chiar daca forma simpla si alungita a navei nu intampina mare rezistenta la apa, provocarea a fost integrarea unui sistem de propulsie modern: o propulsie hibrida Azipod CRP. Inovatia si tehnologia de varf sunt prezente pe toata nava. Coca dispune de mai multe ferestre orizontale realizate cu o tehnologie avansata.

iaht4 Tuhura, iahtul piroga

Interiorul dispune de un semineu si de un salon interconectat

iaht2 Tuhura, iahtul pirogaAstfel ca din interior, care este scaldat in lumina naturala, se poate vedea marea, in timp ce din exterior ferestrele se condunda cu coca iahtului si sunt dificil de identificat. Sticla este prezenta si pe superstructura neagra formata din panouri orizontale. Dincolo de designul futurist al interiorului, Tuhura este o nava ”inteligenta” si conectata, existand controlul asupra incalzirii, ventilatiei, climatizarii, luminii, asupra sistemelor audio-video, perdelelor etc. Superiahtul dispune si de o sala de 360 de grade, un spatiu polivalent pentru interactivitate si informare.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!