AcasăNewsTudose taie banii republicani ce se pregateau pentru  Casa Regala

Tudose taie banii republicani ce se pregateau pentru  Casa Regala

Tudose taie banii republicani ce se pregateau pentru  Casa Regala

 

In timp ce ASR Margareta, Custodele Coroanei, anunta ca va petrece Craciunul si Revelionul la Savarsin cu sotul si surorile sale, Premierul Mihai Tudose nu este de acord cu proiectul de lege initiat de Calin Popescu Tariceanu privind Statutul Casei Regale.

Tudose taie banii republicani ce se pregateau pentru  Casa Regala

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, si presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, au depus, pe 7 noiembrie, la Parlament initiativa legislativa pentru reglementarea statutului juridic al Casei Regale a Romaniei. Propunerea legislativa prevede recunoasterea acesteia ca persoana juridica de drept privat si acordarea statutului de utilitate publica. In plus, legea propune recunoasterea pozitiei de Sef al Casei Regale a Romaniei, ca pozitie onorifica, asimilata protocolar cu aceea a unui fost sef de stat, si cuprinde o serie de prevederi care vor asigura desfasurarea optima a activitatilor si functiilor de reprezentare ale acesteia. Din punct de vedere monarhist, acceptarea unui astfel de statut ar fi transormat Casa Regala intr-un soi de agentie guvernamentala, o regie aparte, ma rog, o struto-camila care ar fi distrus ideea de monarhie. Tudose a sesizat nuantele si a declarat ca o astfel de situatie nu va primi nici sprijinul si nici aprobarea Executivului. Mai mult, premierul, ar cam vrea returnarea la stat a Palatului Elisabeta… „Romania nu este monarhie, ci republica. Palatul Elisabeta trebuie sa revina statului roman. Membrii Casei Regale pot sa stea la Savarsin sau in alta parte”, a afirmat Tudose. Pe undeva, gestul spala rusinea Casei Regale care ar fi acceptat sa intre, astfel, in slujba republicii. Auzind de pozitia lui Tudose, onitiatorul Tariceanu a batut in retragere afirmand ca nu s-ar fi pus problema finantarii Casei Regale, ci de asigurarea unui aparat care sa sprijine demersurile in favoarea Romaniei initiate de aceasta. Desi, inainte de decesul Regelui Mihai, acelasi Tariceanu spunea ceva despre o suma modica…

author avatar
Andrei Coman
1.130 afisari

2 COMENTARII

  1. Dl.Tariceanu,un mediocru care se considera geniu,comportament de sluga.
    Ne-am plictisit,au devenit enervanti acesti praduitori ai asazise”case regale”,o sleahta de parveniti care-si aroga drepturi dinastice pentru”placinta imobiliara din care sa se infrupte duda,polticienii samsari si alte lepre.
    Pana cand vom mai fi obligati dle.Tariceanu sa platim aceasta fantomatica „casa regala”?
    Si copiii nostri?-sa va fie rusine,o sa va gasesc pe scandura blestemului romanesc,dle Tariceanu.

  2. Deficitul bugetar este furt din resursele viitorului pentru „îmbuibații prezentului”?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger