AcasăNewsTudose anunta o miniremaniere: "Voi lua niste decizii. Dure, dar necesare"

Tudose anunta o miniremaniere: „Voi lua niste decizii. Dure, dar necesare”

Tudose, miscare de forta

Premierul e gata sa propuna PSD o lista cu mai multe nume de ministri care considera ca ar trebui sa paraseasca actuala echipa guvernamentala. Fara sa dea vreun nume, seful de la Palatul Victoria a dat de inteles ca „miniremanierea” ar viza cinci ministri si ca lucrurile s-ar putea lamuri in cursul acestei saptamani.

Mihai Tudose a vorbit, seara trecuta, despre faptul ca sunt ministri cu „probleme penale”, ceea ce i-a trimis pe toti cu gandul la cele doua social-democrate aflate in Guvern – vicepremierul Shhaideh si ministrul Plumb, dar si la reprezentantul ALDE, aflat in functia de ministru delegat pentru Relatia cu Parlamentul, Viorel Ilie, toti intrati in vizorul DNA, in doua dosare diferite, insa. Totodata, prim-ministrul a adus in discute, intr-o emisiune la Antena 3, ca ar mai fi doi ministri carora le-ar putea cere sa paraseasca Guvernul, la fel, fara sa faca nominalizari.

Momentul deciziilor

„Saptamana asta voi lua niste decizii. Dure, dar necesare (…) Daca tot facem un reset la partea de imagine si de efecte ale guvernarii, va spun ca mai sunt inca cel putin doi ministri, pe care am sa-i rog sa paraseasca Cabinetul. (…) Sunt trei (ministri – n.r.) cu probleme, care, intr-adevar, creeaza probleme si la nivel de perceptie publica si unele dintre situatii si la nivel de Comisie Europeana”, a sustinut Tudose.

Cum se intelege cu seful PSD

Totodata, desi Liviu Dragnea a lasat sa se inteleaga altceva, premierul n-a fost de aceeasi parere. „N-as putea spune ca suntem intr-un moment fericit al relatiei dintre noi”, a admis Tudose, care a confirmat, totodata, ca s-a declarat dispus – intr-un cerc restrans – sa isi dea demisia, „daca Guvernul s-a prabusit”, facand trimitere la sondajul indelung clamat in ultimele zeci de ore.

author avatar
Cristina Stefan
95 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger