AcasăNewsTudorel Toader, test-grila cu ambasadorii

Tudorel Toader, test-grila cu ambasadorii

Tudorel Toader, in pozitie de ghiocel in fata ambasadorilor trimisi sa-I ceara socoteala

Ditamai ministrul nostru de Justitie a admis, ieri, sa dea extemporal in fata a zece ambasadori, trimisi sa-l examineze pe demnitarul roman la materia ”legi justitie”.

Tudorel Toader in pozitie de ghiocel in fata ambasadorilor trimisi sa I ceara socoteala

Ambasadorii SUA, Frantei, Germaniei, Marii Britanii, Olandei, Sloveniei, Suediei, Belgiei, Canadei si Estoniei s-au prezentat, ieri, in par, la usa ministrului Tudorel Toader. Nu pentru a-l colinda avant la lettre ci pentru a-i cere socoteala pentru modificarile aduse legilor Justitiei. Modificari mai bune sau mai rele, dar pe care orice stat suveran are dreptul sa le faca. Sau sa se certe pe ele, fara amestecul pe fata a partenerilor externi. Ambasadorii tarilor insirate au tinut insa sa confirme scenariul Romaniei inchinate ”Inaltelor Porti” occidentale luandu-l la intrebari pe ministrul de resort. Unul care a renuntat la obisnuita tehnica de expediere indelung exersata cu ziaristii si a raspuns cuminte la interogatoriu iar la sfarsit a incercat sa se scoata cu un raspuns dat in limbajul de lemn tipic lui: ”Va asigur ca n-a existat niciun repros. A fost o discutie absolut constructiva, o discutie lamuritoare, o discutie care e normal si necesar sa aiba loc intre institutii”. Care institutii, nea Tudorele? Ca nu vorbim despre institutiile statutului roman, ci despre reprezentantii unor tari partenere cu noi. Sau ne-ati facut peste noapte rude de cumetri vitregi cu institutiile americane,britanice, frantuzesti etc., dar nu stim noi? In plus, domnule profesor Toader, de obicei apelati la un limbaj juridic inteligibil doar pentru specialisti. Cum ati dialogat atunci cu niste diplomati care, cel mai probabil, nu au studii juridice? Cum le-ati explicat (desi, repetam, nu era cazul) ca modificarile aduse sunt taman potrivite si ce au inteles ei din savantele dumneavoastra ziceri? Iata un test-grila mult mai potrivit pentru Tudorelul nostru de la Justitie, dar la care Toader nu va raspunde niciodata. Asta daca nu il vom convinge pe Hans Klemm sa puna el aceste intrebari.

author avatar
Simona Badulescu
242 afisari

3 COMENTARII

  1. MOLDOVENE TREBUIE SA PLATESTI CU VARF SI INDESAT VIS-A-VIS DE CRIMELE SI INFRACTIUNILE PE CARE LA COMIT PROSPETII HOTI ELIBERATI DIN PENTIENCIARE IN BAZA UNEI LEGI TICALOASE ELABORATE IN DORUL LELI DE TINE….

  2. eu nu vreau ca procurorii si judecatorii sa nu fie independenti, pai pana acum au fost foarte independenti, de avem mii de procese la CEDO pe care le plateste statul roman, adica noi oamenii , noi romanii, pai eu vreau sa plateasca cei cre gresesc. Nu spune asa in Constitutie, nu ?, Eu daca gresesc acolo unde muncesc, platesc, nu plateste statul roman. Justitia, magistatii nostrii sunt de rasul lumii in Europa, si nu numai. Daca ei isi permit asa ceva, unde este dreptatea ?. Unii din procurori se cred Dumnezeii, falsifica probe, silesc oamenii sa dea declaratii false, atunci si sunt platiti si cu salarii grase, pai despre ce vorbim, care justitie ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger