AcasăNewsTudorel Toader se ia in piept cu CIA

Tudorel Toader se ia in piept cu CIA

Ministrul Justitiei mizeaza pe intelepciunea Europei. Foarte riscant gest

Ministrul Justitiei a trimis omologilor sai din Uniunea Europeana o scrisoare in care face cunoscut mecanismul prin care Laura Codruta Kovesi a fost inlaturata de la conducerea DNA. Nu sunt minciuni, nu sunt exagerari sau inventii. Totul a fost perfect legal, incepand cu  raportul de evaluare a Codrutei Kovesi si terminand cu decizia Curtii Constitutionale, care il obliga pe Klaus Iohannis sa o demita. Ca  acestuia nu i-a convenit cum a evoluat situatia, ca a refuzat, vreme indelungata, sa semneze decretul de demitere invocand motive aberante sau ca intentia lui era de a ridiculiza coalitia PSD-ALDE, ei bine, toate acestea fac parte dintr-o poveste asupra careia prea putini simt nevoia sa se aplece.

Ministrul Justitiei mizeaza pe intelepciunea Europei Foarte riscant gest

Lasate oarecum in voia sortii, lucrurile nu aveau cum sa se rezolve de la sine. Codruta Kovesi, in loc sa ajunga simplu procuror la Medias, de unde a fost adusa si infipta la conducerea DNA, a poposit la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie gratie protectorului ei, Augustin Lazar. Iar de aici, nestingherita, aceasta isi face jocurile pentru care a fost antrenata.

La ordinul cui?

Aparitia ei pe lista scurta a candidatilor pentru sefia Parchetului European nu este deloc intamplatoare. Cineva a avut-o in vedere si nu a asteptat decat momentul prielnic pentru a face pasul, impingand-o in fata. Exista insa si multi sarlatani si neaveniti strecurati pe usa din dos a politicii care incearca sa mute centrul de greutate ba aruncand fumigene, ba etalandu-si slugarnicia si linguseala abjecta. Liberalii si-au facut deja cap de afis din sustinerea ei prin toate cotloanele Uniunii Europene, la ordinul direct al lui Ludovic Orban. Si lui Orban cine i-a dat ordinul asta? Iohannis? Nu este exclus, dar intrebarea ramane valabila si pentru el. Lui cine i-a dat ordin? Sa fie cineva mare din Uniune? Cat de mare? Intreb pentru ca, in aceasta structura in care nu am incredere, indiferent cat de mare ai fi tot mai ai pe cineva deasupra, care ordona. Cat de departe se poate ajunge mergand pe scara asta in sus?

Cine a dat startul?

O fraza din finalul scrisorii lui Tudorel Toader atrage atentia in mod deosebit. „Protocoalele, de cand au fost declarate neconstitutionale, aduc aminte de amestecul politicului, de Securitate si de aplicarea legilor atat de cunoscuta in tara noastra in perioada regimului comunist.

Codruta Kovesi imparte lumea in doua In corupti si procurori

Printre semnatarii acestor pacte secrete si antidemocratice a fost Laura Codruta Kovesi”. Nici aici ministrul Justitiei nu a mintit. In nicio tara europeana asa ceva nu este admisibil. Nu cred ca francezii accepta spectacolul televizat al catuselor sau ca italienii ar fi incantati sa-i vada pe patronii marilor companii saltati de mascati pe strada, in niste dosare care, dupa un timp, s-ar dovedi niste facaturi ordinare. Nu de alta, dar pana sa se lamureasca lucrurile, companiile respective au mari sanse sa dea faliment si sa verse in strada mii de someri. Tensiunea sociala, din punctul asta de vedere, ar fi imensa si chiar nu vad vreun presedinte capabil sa-i faca fata. Pentru multi, campania asta de curatenie in numele anticoruptiei inca nu este foarte limpede cum a inceput. Ca a fost experimentata in Romania si rezultatele asteptate de cei care au initiat-o au fost multumitoare, iarasi nu este o minciuna. Nimeni, insa, nu vrea sa sape pentru a vedea de la ce s-a plecat.

Dragoste de partener strategic

In urma cu cinci ani, un general rezervist al unei structuri speciale a tras cel mai puternic semnal de alarma cu privire la ce se intampla si la ce urma sa se desfasoare in Romania. In vizorul DNA, dincolo de politicieni se aflau si „oameni de afaceri, ziaristi, magistrati si specialisti in diverse domenii de activitate, considerati incomozi sau perceputi cu un anumit grad de ostilitate fata de interesele americane si vest-europene, fata de marile companii din aceste state”. Cei cinci ani scursi de atunci au demonstrat ca nu s-a inselat cu nimic. Mai mult, generalul a atras atentia ca ”CIA avea agenti la vedere, care actionau chiar in sediile institutiilor de forta si ca americanii au depus toate diligentele pentru a convinge si determina CSAT de necesitatea transferarii, in zona amenintarilor de siguranta nationala, a faptelor de coruptie: Asa a functionat Statul Paralel, sub coordonarea nemijlocita a partenerului nostru strategic”.

Jocul la doua capete

Toate structurile cu atributiuni pe linia sigurantei nationale au fost sesizate. Rezultatul? Exact ca in zicerea lui Iohannis: „Noi, cand primim o informare, o citim si ne simtim informati”. Altceva nu s-a mai intamplat. Ba da, gresesc. Laura Codruta Kovesi si-a vazut de drumul ei, beneficiind din plin de protectoratul baietilor de pe malul Potomacului, care aici faceau ceea ce in America nu cred ca ar fi avut curajul sa faca. In ea s-a investit enorm si nu se putea renunta la un asemenea pion. Ridicarea ei pe un soclu fals, cu pieptul mai plin de medalii decat Zoia Kosmodemianskaia, a facut parte din aceeasi strategie de impunere a ei in mai toata lumea. Daca, sa presupunem,  se va infiinta Parchetul Asiatic Anticoruptie, cineva va avea avea grija ca Laura Codruta Kovesi sa fie pe lista scurta a candidatilor. Prima, evident. De ce fosta sefa a DNA are toata sansele sa castige partida europeana? Pentru ca cei din spatele ei joaca bine la doua capete. Unul la Washington, unde deschide gura, iar al doilea la Bruxelles, unde mai da si cu pumnul in masa, daca e nevoie.

author avatar
Valentin Boeru
5.793 afisari

3 COMENTARII

  1. Voi credeti ca Cia. Daca Cia a facut a facut ca nu cumva sa fie penetrat statul de ghereisti. Bucuresti capitala de spioni. Alte capitale Istambul, Casablanca, Rio, Shangai.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger