AcasăNewsTudorel Toader, ”Mecca” ambasadorilor

Tudorel Toader, ”Mecca” ambasadorilor

Britanicul Paul Brummel l-a dadacit si el pe Tudorelul nostru

Ministrul nostru de Justitie este extrem de anturat in ultima vreme. Dupa ce a fost calcat de americanul Hans Klemm, Tudorel Toader s-a trezit a doua zi si cu inglismenul Paul Brummel batand la usa sa.

Britanicul Paul Brummel l a dadacit si el pe Tudorelul nostru

Ambasadorul Marii Britanii in Romania i-a facut, ieri, o vizita lui Tudorel Toader, la sediul Ministerului Justitiei. Vizita legata in mod evident tot de modificarea legilor Justitiei, chiar daca in fata ziaristilor ambasadorul britanic a bagat la inaintare ”colaborarea bilaterala” si Brexitul, schimbarea legislatiei juridice fiind mentionata de abia pe locul trei.

Diplomatul Brummel, model pentru novicele tupeist Klemm

Remarcabil este insa ca, spre deosebire de rudimentarul Hans Klemm, Brummel si-a dat masura inaltei sale clase diplomatice subliniind in repetate randuri faptul ca Romania este singura care decide cum trebuie sa arate legislatia sa interna si ce sistem de justitie prefera sa aplice. ”Am avut discutii despre modificarile sistemului judiciar din Romania propuse de dl Toader si am subliniat ca Romania are dreptul sa decida conform Constitutiei si procedurilor parlamentare ce sistem de justitie vreti, care este sistemul potrivit pentru Romania. Noi am subliniat ca apreciem foarte mult ce a facut Romania, anul trecut, in ceea ce priveste stabilirea sistemului de drept si lupta impotriva coruptiei” – a declarat Brummel la finalul intalnirii cu Tudorel Toader. Impecabila, declaratia ar trebui studiata pe indelete de ambasadorul american care a dat cu batul in balta afirmand senin, intr-un context identic, ca el ”a luat decizii” referitoare la legile romanesti impreuna cu ministrul nostru de Justitie. Si tot in atentia lui Klemm ar trebui sa fie si modul civilizat si in conformitate cu uzantele diplomatice folosit de Brummel pentru transmiterea ”ingrijorarilor” produse in Marea Britanie de intentia de modificare a legilor noastre. ”Am subliniat ca Romania are institutii, precum DNA, care lucreaza intr-un mod foarte bun si din punctul nostru de vedere ca orice modificare trebuie discutata cu toate partile interesate si care au interesul de a intari sistemul de drept din Romania”, este formula (acceptabila) in care ambasadorul britanic a atras atentia asupra faptului ca tara sa ar avea ceva de comentat in ceea ce priveste unele modificari propuse de Toader la legile justitiei.

author avatar
Simona Badulescu
123 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger