AcasăNewsTudorel Toader da liberare conditionata la tot poporul

Tudorel Toader da liberare conditionata la tot poporul

Intre doua incaierari ale magistratilor, Ministrul Justitiei si-a aplicat privirea parinteasca asupra puscariasilor care ar putea fi eliberati conditionat dar nu sunt din cauza instantelor care nu aplica o practica unitara in luarea deciziilor.

Sensibilizat de detinutii care reclama modul de aplicare a dispozitiilor legale referitoare la liberarea conditionata, ministrul Justitiei a cerut Administratiei Penitenciarelor sa-i prezinte situatia la zi a hotararilor de amanare luate de instante. „Vrem sa vedem considerentele respectivelor hotarari. In masura in care se va constata existenta unei practici neunitare, in limitele competentelor legale, vom declansa procedura de promovare a unui recurs in interesul legii!”, si-a motivat Tudorel Toader demersul, pe Facebook.

Romania, manata de la spate de CEDO

Evidenta intentie a lui Toader de a scoate de dupa gratii pe toti detinutii a caror situatie se preteaza unei eliberari conditionate are loc in contextul in care mai este putin si se implineste termenul de gratie de sase luni dat (in luna aprilie a.c.) de CEDO Romaniei, termen la finalul caruia tara noastra trebuie sa prezinte Curtii Europene masurile pe care a decis sa le ia in vederea imbunatatirii conditiilor de trai din penitenciare, plus calendarul punerii lor in aplicare. Iar cum niciunul dintre factorii responsabili nu a fost lovit de inspiratie in ceea ce priveste masurile adecvate, ministrul Justitiei s-a gandit la cea mai simpla varianta: sa scoata cat de multi detinuti poate din inchisoare ca sa aiba ce raporta la CEDO.

Si-a pus gardienii in cap

Surprinzator la prima vedere, perspectiva plecarii unora dintre clienti din stabilimentele pastorite de ei nu surade gardienilor. Care prin intermediul sindicatului lor au si sarit la gatul lui Tudorel Toader. 

Dupa magistrati si gardienii i au pus gand rau ministrului Justitiei

Victimele infractiunilor si cetatenii platitori de impozite considera justitia ca fiind extrem de blanda, mai ales atunci cand infractorul este om politic sau om de afaceri – de regula cu statul. Aceasta nu este o majoritate inchipuita precum cea a domnului Toader care a discutat, in total, cu 20 de detinuti. Cu siguranta ca ministrul Justitiei, domnul Tudorel Toader, intelege ce face si are exact reprezentarea faptului ca un mesaj despre o pretinsa majoritate a detinutilor care ar fi amanati la liberarea conditionata este un act de nepermisa presiune asupra instantelor de judecata care decid asupra acestui aspect la propunerea unor comisii de specialisti din penitenciare. Motiv pentru care ii cerem sa inceteze si daca este cumva  ingrijorat referitor la modul in care se acorda liberarea conditionata, banuim ca n-ar fi o problema sa dispuna masuri referitoare la sanctionarea abaterilor in legatura cu favorizarea unor detinuti-VIP exact in vederea obtinerii prin frauda a unor liberari conditionateun caz extrem de mediatizat fiind cel de la Penitenciarul Poarta Alba”. Mai mult, gardienii insinueaza ca ingaduinta manifestata de Tudorel Toader fata de detinuti este una comandata, motiv pentru care nu au ezitat sa-l intrebe public pe ”ministrul Justitiei, nu al detinutilor-VIP” daca a primit ”o tema de partid sau de alta natura in a pune presiune peentru liberarea conditionata in regim de viteza”.

author avatar
Simona Badulescu
362 afisari

1 COMENTARIU

  1. informatie despre:
    danacu viorel este terrorist, pedofill, homosexuall activ si pasiv, se futte cu barbatii, ii taie in cap pe oameni,
    si este si violatorr. bolnav de schizofrennie, aude voci, pe youtube la nicu filip are figura geometrica de metal in
    cap; danacu viorel este un francmuson bolnav.
    adresa lui este str. drumul ghindarilor nr. 176, prelungirea ghencea, bucuresti.
    si la ma-sa in sat la cezieni, langa caracal.
    danacu il decupeaza pe cineva pe cap cu foarfeca, pe viu.
    ceva injuraturri: sa sugga danacu viorel mii de tone de pulla, non stop. (se poate face un program, il violatti
    pe danacu viorel sau sa stea de buna voie, il filmati si dati pe internet filmu sa fie accesat non stop, pana innebuneste
    si moare ca prosttu, ca e carpaa, boarfa (pe principiul cromozomilor, gen feminin).
    danacu viorel este prostul prostilor. adresa lui este str. drumul ghindarilor nr. 176, prelungirea ghencea, bucuresti.
    si la ma-ssa in sat la cezieni, langa caracal.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger