AcasăNewsTudor Chiuariu, exclus din PNL

Tudor Chiuariu, exclus din PNL

Biroul Permanent al Partidului National Liberal a decis excluderea din partid al lui Tudor Chiuariu.

Decizia a fost luata la intalnirea de la Iasi a liderilor partidului si vine dupa ce fostul ministru al Justitiei s-a autosuspendat din PNL.

Chiuariu s-a autosuspendat din PNL pe 13 ianuarie, dupa ce a fost implicat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie in Dosarul retrocedarilor ilegale.

Anchetat de procurori, Chiuariu a anuntat ca nu are de gand sa-si dea demisia din Senat pentru ca se considera nevinovat in conditiile in care „nu eu am semnat contractul despre care vorbesc anchetatorii, nu l-am negociat si nici nu am stabilit eu suma pentru asistenta juridica”.

Totusi, liderii PNL au decis excluderea lui Chiuariu din partid din cauza prejudiciilor avute de formatiune la nivelul imaginii ca urmare a implicarii acestuia in Dosarul retrocedarilor ilegale.

Tudor Chiuariu, fost ministru al Justitiei, este acuzat de procurorii DNA Brasov de trafic de influenta si spalare de bani. Senatorul este acuzat ca a primit 2,5 milioane de euro din partea afaceristului Gheorghe Paltin Sturdza pentru a-si folosi influenta functiei si a interveni pe langa factori de decizie care-l putea ajuta pe Sturdza sa puna mana mai repede pe mii de hectare de padure.

author avatar
Cristi Ionita
233 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger