AcasăNewsTrupurile romanilor ucisi in Algeria au fost repatriate

Trupurile romanilor ucisi in Algeria au fost repatriate

(foto: realitatea)

Aeronava C-27 J Spartan, pusa la dispozitie de MApN pentru repatrierea trupurilor celor doi romani decedati in Algeria, in urma atacului terorist de la In Amenas, a ajuns, marti dimineata, in tara.

(foto: realitatea)

Aeronoava, cu trupurile neisufletite ale celor doi romani din Algeria aterizat marti dimineata, in jurul orei 07:00, pe Aeroportul Militar Otopeni, la baza aeriana 90, unde a avut loc si o scurta slujba religioasa. La ceremonial au fost prezenti oficiali ai MAE si MApN, dar si membri ai familiilor celor doi romani.

De asemenea, in baza militara au fost si militari ai Regimentului 30 de Garda „Mihai Viteazu”, cel mai probabil avand loc si un ceremonial militar. Presa nu a avut acces.

Aeronava C-27 J Spartan, apartinand MApN, a decolat, luni la ora 14:47, catre Alger, in vederea repatrierii celor doi cetateni romani,  morti in urma evenimentele din In Amenas.

„Ministrul Afacerilor Externe informeaza ca au fost obtinute, prin intermediul misiunilor diplomatice, aprobarile necesare pentru efectuarea zborului militar catre Alger in vederea repatrierii celor doi cetateni romani care si-au pierdut viata in tragicele evenimente din In Amenas. Actiunea de repatriere a fost planificata si coordonata de Celula de criza de la nivelul MAE, cheltuielile aferente acesteia urmand a fi suportate de Ministerul Afacerilor Externe”, anunta, luni, MAE.

La bordul aeronavei militare s-a aflat un reprezentant al Celulei de Criza, a mentionat sursa citata.

author avatar
Alina Costache
205 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger