AcasăNewsTrump, ziua si suceala

Trump, ziua si suceala

Oare de ce pe Putin il bufneste rasul de fiecare data cand se vede cu ”geniul stabil” de la Casa Alba?

Acuzat ca a fost hipnotizat de Vladimir Putin la summit-ul de la Helsinki unde, vorba romanului, a venit bou si a plecat vaca, Donald Trump sustine acum ca a gresit si el, ca tot omu, canda spus ca nu vede niciun motiv pentru care Rusia sa se fi amestecat in alegerile din 2016.

Oare de ce pe Putin il bufneste rasul de fiecare data cand se vede cu geniul stabil de la Casa Alba

Dupa ce, alaturi de Putin, si-a contrazis propriile servicii de informatii, presedintele american a adus, a doua zi, clarificari, in stilu-i caracteristic: adica seful celei mai mari puteri mondiale zice azi alb si maine negru. Ei bine, acum recunoste ca Rusia a interferat cu campania prezidentiala care l-a propulsat la Casa Alba. Cum asa? Pai, a avut un lapsus semantic. El a explicat ca a vrut sa spuna „cuvintele «ar fi» in loc de «nu ar fi»”. „Propozitia ar fi trebuit sa fie «nu vad niciun motiv pentru care nu ar fi Rusia»”, a explicat Trump. Dar ingerinta rusa, a continuat el, ”nu a avut nici un impact asupra rezultatelor scrutinului” (!). In timp ce dadea asigurari ca are ”totala incredere” in serviciile americane de informatii, luminile din sala s-au stins brusc. ”Trebuie sa fie serviciile noastre”, a incercat el o gluma.

Isi confunda tatal cu bunicul.

”Parintii mei s-au nascut in Uniunea Europeana (…) Mama mea in Scotia si tatal meu in Germania, iubesc aceste tari”,a rostit Trump intr-un interviu acordat CBS. Ori presedintele SUA are halucinatii despre propria familie ori a lansat inca un fake-news. Mama sa,Mary MacLeod s-a nascut intr-adevar in Scotia, in 1912. Dar tatal sau, Fred Trump s-a nascut in New York, iar New York nu este in Germania ci in SUA.Doar bunicul presedintelui, Friedrich, s-a nascut in Germania (in satul Kallstadt din landul Renania Palatinat) de unde a emigrat in 1885, cand avea 16 ani, pentru a deveni barbier in Manhattan.

Doua Air Force One

Pentagonul a anuntat marti ca a semnat un contract de 3,9 miliarde de dolari pentru doua aparate 747-8 care vor fi folosite de presedintele SUA ca Air Force One, avand ca termen de livrare 2024. Dupa ce initial a sarit de mama focului denuntand comanda ca prea scumpa si cerandu-le celor de la Boeing sa mai lase din pret, ghici cine iar s-a sucit? Trump, fireste, care a afirmat ca Air Force One de noua generatie va fi ”incredibil” si ”cel mai bun din lume”. Mai ales ca, tot la indicatiile sale, avioanele vor fi vopsite in culorile drapelului american si nu doar in doua nuante de albastru ca acum. Actualele Air Force One (747-200) sunt vechi de 30 de ani si costa 180.000 de dolari pe ora.

Denuclearizarea lui Kim? Nu ne grabim

Alta suceala si aici. Dupa ce la summit-ul din 12 iunie cu liderul nord-coreean Kim Jong-un Trump a afirmat ca denuclearizarea Coreii de Nord trebuie sa inceapa ”foarte rapid”, acum, locatarul de la Casa Alba schimba iar discursul. In lipsa oricarui avans pe tema renuntarii programului nuclear si balistic, presedintele american a spus, in cadrul intalnirii de la Helsinki cu Vladimir Putin ca nu exista nici o ”data limita”. ”Nu suntem grabiti”, a declarat Trump, subliniind ca este vorba de ”un proces” de durata. ”De noua luni nu au mai fost rachete si cred ca relatiile sunt foarte bune, asa ca vom vedea cum va evolua asta”, a adaugat liderul de la Casa Alba”.

author avatar
Tudor Borcea
255 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger