Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Trump vrea sa interzica limuzinele germane

Trump vrea sa interzica limuzinele germane

Autor:

In cadrul intalnirii de luna trecuta cu omologul sau francez, Emmanuel Macron, liderul de la Casa Alba i-a marturisit ”prietenului ” Emmanuel ca nu mai vrea sa vada masini germane pe strazile americane.

 

trump masini 1 Trump vrea sa interzica limuzinele germane

Trump spune ca masinile germane fac rau Americii, dar lui nu

Citand mai multi diplomati americani si europeni, presa germana precizeaza ca Trump i-a declarat lui Macron ca va ”lucra”  pentru a se asigura ca nici un Mercedes nu va mai rula pe celebra Fifth Avenue din New York. Constructorii germani controleaza 90% din segmentul premium in Statele Unite. BMW este proprietarul Rolls-Royce iar Volskwagen proprietatul Bentley, Bugatti, Porsche si Audi. Nemaivorbind de Daimler cu emblematicul sau brand Mercedes. In sanul Uniunii Europene, Germania este primul exportator auto catre SUA.In 2017, importurile de automobile europene de catre SUA au reprezentat 6,2 miliarde de euro, potrivit Asociatiei europene a constructorilor de automobile. trump 4 Trump vrea sa interzica limuzinele germaneIn SUA, unde detin mai multe uzine, constructorii germani au asamblat 804.000 automobile anul trecut si au exportat alte 657.000 catre America de Nord, din Germania. Luna aceasta, Donald Trump a stirnit furia constructorilor auto germani dupa ce i-a cerut secretarului american al Comertului, Wilbur Ross, sa deschida o ancheta cu privire la importurile de automobile, camioane si piese, o initiativa susceptibila de initiere a noi taxe vamale pentru constructorii europeni, de 25%, invocandu-se ”securitatea nationala”. Pe de alta parte, ieri, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a declarat ca UE va replica ”inteligent, decis si unitar” daca SUA va aplica taxe vamale dpe aluminiul si otelul europene. Donald Trump, a impus taxe vamale de 25% la importurile de otel si de 10% pentru aluminiu. Tarile din Uniunea Europeana sunt exceptate de la noile masuri, dar exceptiile vor expira astazi. Oficiali de la Washington au semnalat ca Donald Trump nu va prelungi exceptiile. ”Sanctiunile studiate de presedintele Trump nu sunt conforme cu regulile Organizatiei mondiale a comertului”, a subliniat Merkel.


2 comentarii to Trump vrea sa interzica limuzinele germane

  1. roman

    BRAVO ! omul isi protejeaza industria proprie ce vreti? Traiasca TRUMP ! La noi de ce nu se face tot asa?

  2. nedumerit

    Nu prea am vazut vreun demnitar la noi sa circule cu Dacia ca masina oficiala decat poate asa ici colo / cu Duster/ toti vor Audi Mercedes sau VW ori BMW.. !


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!