AcasăNewsTrump vrea o defilare mai tare ca cea din Paris

Trump vrea o defilare mai tare ca cea din Paris

Invitat de Emmanuel Macron, Donald Trump a ramas masca in fata armatei franceze, pe Champs-Elysees

Casa Alba a anuntat ca Pentagonul lucreaza pentru organizarea unei impresionante parade militare pentru ”Independence Day”, sarbatoarea nationala care are loc in 4 iulie in SUA.

Invitat de Emmanuel Macron <a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagdonald trump title=Donald Trump data wpil keyword link=linked>Donald Trump<a> a ramas masca in fata armatei franceze pe Champs Elysees

Dupa ce anul trecut a luat parte, la invitatia presedintelui Frantei, Emmanuel Macron, la defilarea militara de pe Champs-Elysees, in 14 iulie, Donald Trump a calificat-o drept ”formidabila” si nu si-a ascuns ambitia de a face ”mai mult” , de Ziua Nationala a Statelor Unite, pe Pennsylvania Avenue, in Washington. Pentagonul si Casa Alba au confirmat ca Trump a cerut o ”ceremonie de mare anvergura in cursul careia toti americanii isi pot exprima recunostinta pentru militari”. ”Ne vom arata armele” , a arata puterea militara americana va fi si o ocazie pentru Donald Trump ”de a sublinia rolul sau de comandant”, a precizat Casa Alba. Paradele militare nu sunt deloc un apanaj al SUA. Costisitoare, ele necesita desfasurarea de masuri exceptionale, expedierea de tancuri si de arme high-tech pana la Washington putand costa mai multe milioane de dolari, au aratat oficiali ai armatei, spre satisfactia democratilor care au criticat ”risipa” ordonata de Trump, care ”se comporta ca un dictator”. De altfel, chiar inainte de investire, Donald Trump a declarat ca ”viseaza” sa vada masinile de razboi americane expuse in fata Casei Albe sau in fata Capitoliului. ”Vom arata lumii cum ne construim armata. Va defila pe Pennsylvania Avenue, va survola Washington si New York”, spunea Trump. Pe de alta parte, mai multe surse diplomatice indicau ieri ca Emmanuel Macron va face o vizita in SUA, urmand sa soseasca in Washington in 23 si 24 aprilie. Este vorba de prima vizita oficiala a unui  lider strain sub presedintia lui Donald Trump.

author avatar
Tudor Borcea
180 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger