AcasăNewsTrump va jura pe doua Biblii

Trump va jura pe doua Biblii

Preşedintele ales al SUA nu ratează nicio ocazie de a face declaraţii belicoase

”Presedintele ales este onorat sa depuna juramantul pe doua Biblii care au o semnificatie aparte pentru familia sa si pentru tara”, a indicat echipa magnatului, precizand ca ceremonia va fi condusa de presedintele Curtii Supreme, John Roberts.

Cel de-al 45-lea presedinte al Statelor Unite vrea sa intre in istorie prin orice mijloace. Maine, la ceremonia de investitura, Donald Trump va depune juramantul pe doua Biblii. Trump va folosi o Biblie care i-a fost daruita de mama sa, in 1955, si cea folosita de  Abraham Lincoln, in urma cu un secol si jumatate. Dar juramantul pe doua Biblii nu este o  practica noua. In 2013, pentru al doilea mandat, si Barack Obama a ridicat mana dreapta iar cea stanga a pus-o pe doua Biblii. Una utilizata de Abraham Lincoln la investitura sa, in 1861, si cea a lui Martin Luther King, liderul luptei pentru drapturile civice in anii 50 si 60.

Sondajul si trucajul

Dar Donald Trump inregistreaza cea mai slaba cota de popularitate din ultimele decenii pentru un presedinte ales. Doar 40% din americani au o opinie favorabila pentru magnatul ales in 8 noiembrie, potrivit unui ultim sondaj publicat de CNN. Astfel, miliardarul este de doua ori mai putin popular ca Barack Obama (in ianuarie 2009) si mai putin popular ca Jimmy Carter, Ronald Reagan, George H. W. Bush, Bill Clinton si George W. Bush, atunci cand si-au preluat functiile la Casa Alba. Trump a reactionat denuntand, fireste, credibilitatea sondajului. ”Aceeasi oameni care au facut sondaje false la alegeri se ocupa acum si de sondaje de popularitate. Ca si inainte, si astea sunt trucate”, a lansat el pe Twittet. Insa la un singur capitol americanii au incredere in Trump: crearea locurilor de munca. Dupa alegerea sa, in noiembrie, anunturi mai mult sau mai putin precise ale marilor grupuri industriale cu privire la deschiderea de noi uzine sau de infiintarea de noi slujbe pe teritoriul american s-au succedat: Carrier, Ford, Fiat-Chrysler, SoftBank/Sprint, Wal-Mart si in special Amazon, care a promis 100.000 de noi locuri de munca. Plus alte 5000 de la General Motors si o investitie de un miliard de dolari.  61% din americani estimeaza ca noul presedinte va reusi sa ofere slujbe in regiunile sinistrate ale tarii, acelasi procent fiind de parere ca Trump se va ocupa cu ”excelente” (sau ”bune”) rezultate in domeniul economiei.

Si-a confundat fiica pe Twitter

Presedintele ales foloseste Twitter frecvent. Intrebat de ce recurge la aceasta platforma social media, miliardarul a afirmat, surprinzator, ca este obligat sa o faca, in special din cauza ”presei necinstite”. ”Nu-mi place Twitter, sunt alte lucruri cu care trebuie sa ma ocup. Dar sunt confruntat cu o presa necinstita, cu o acoperire media necinstita si asta este metoda mea de a ma apara. Daca presa ar fi corecta-si nu este-nu mai foloseam Twitter”, a spus Trump. Acelasi Twitter pe care magnatul si-a confundat propria fiica, Ivanka, cu o britanica. Aceasta din urma (Ivanka Majic) a laudat-o pe fiica lui Trump. In momentul cand a redistribuit mesajul, in loc sa dea tag Ivankai Trump (@IvankaTrump) a dat tag britanicei, care are numele de utilizator @Ivanka. Contul Twitter al lui Trump numara 20 de milioane de abonati.

author avatar
Tudor Borcea
552 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger