AcasăNewsTrump va autoriza pokerul online

Trump va autoriza pokerul online

Ca fondator al celebrului cazinou Taj Mahal, Trump da cartile pe fata

Fost om al cazinourilor, noul presedinte american nu avea cum sa nu fie favorabil unei atari masuri, chiar daca in randurile sustinatorilor sai exista opozanti feroce ai jocurilor de noroc pe Internet.

Ca fondator al celebrului cazinou Taj Mahal, Trump da cartile pe fata

Si lumea restransa a jucatorilor de poker a fost surprinsa de venirea lui Trump la Casa Alba. Mari staruri ale pokerului international, cu romanul Daniel Negreanu in frunte, au sustinut-o deschis pe Hillary Clinton. Donald Trump apreciaza insa pokerul, doar a fondat si condus miticul cazinou Taj Mahal, in Atlantic City. A creat si US Poker Championship, chiar daca acest turneu nu a avut succesul scontat. In 2011, Trump declara pentru Forbes: ”Legalizarea pokerului online trebuie facuta in SUA, alte tari au facut-o deja”.

Legaturi periculoase

Trump a traversat o campanie electorala dificila, in care a fost confruntat cu mai multe dezertari ale aliatilor sai republicani. In acest context tensionat incercand sa-i satisfaca pe cei care l-au sustinut. Printre acestia se numara Sheldon Adelson care, in septembrie, a scos din buzunar 65 de milioane de dolari pentru sustinerea campaniei republicanilor, din care 25 de milioane pentru Trump. Altfel spus, un aliat pretios. Adelson este unul din oamenii cei mai bogati si mai influenti din SUA. Insa este si cel mai feroce adversar al pokerului online, declaratiile sale, criticate de jucatorii de poker, au fost de-o rara violenta. Si asta pentru ca Adelson este proprietarul mai multor cazinouri solide, intre care celebrul ”Venetian” din Las Vegas, si nu are nevoie de concurenta online. Este de asteptat ca Adelson sa faca lobby in noul executiv american pentru a-si apara interesele. Are cu ce. Alexander Dreyfus, fondatorul Global Poker Indes si proprietar al site-ului Hendon Mob, estimeaza ca Adelson ar putea ”impinge o legislatie anti-online gaming la nivel federal”. Sa nu uitam ca Trump a pierdut sprijinul unor mari decidenti din Silicon Valley, traditional republicani, tocmai pentru dispretul magnatului pentru tehnologiile moderne. Trump va avea insa ultimul cuvant. ”Viata mea este un fel de mare partida de poker”, declara de altfel republicanul.

NATO il trage de maneca

Secretarul general al Aliantei Nord Atlantice, Jens Stoltenberg, a a tras atentia, dupa alegerea lui Donald Trump la Casa Alba, ca varianta ”calaretului singuratic” nu este o optiune, in contextul ingrijorarilor privind pozitia noului presedinte al SUA vizavi de NATO. ”Suntem confruntati cu cele mai mari provocari de securitate(…) Nu este momentul sa punem in discutie parteneriatul intre Europa si SUA”, a declarat Stoltenberg. Trump declara in campania electorala ca Washington  s-ar putea gandi de doua ori inainte sa ajute un aliat NATO aflat in pericol, ale carui contributii financiare la Alianta sunt insa mici. La ora actuala,  SUA contribuie cu 70% la cheltuielile NATO. Chiar si Stoltenberg a subliniat necesitatea ca cei 28 sa-si creasca bugetele Apararii insa ”parteneriatul UE-SUA este indispensabil”.

Hillary da vina pe FBI

Candidatul democratilor a estimat, in cadrul unei convorbiri cu mai multi donatori de campanie, ca directorul FBI, James Comey, este responsabil de infrangerea sa in cursa pentru Casa Alba. ”Sunt multe motive pentru care alegeri ca acestea nu au fost incununate de succes. Analiza noastra indica  ca scrisoarea lui Comey a reinviat indoieli nefondate si a oprit elanul nostru”, a explicat Hillary. Ea le-a explicat contributorilor sau ca avea avantaj electoral in mai multe state-cheie insa scrisoarea pe care directorul FBI a trimis-o Congresului, in care informa ca Biroul Federal a identificat e-mailuri ce ar putea avea legatura cu prima ancheta cu privire la folosirea (de catre Hillary) unui server privat, in perioada cand era ministru de Externe, a provocat ”mari pagube”. FBI declarase in acel context ca doamna Clinton a dat dovada ”de o grava neglijenta”.

author avatar
Tudor Borcea
147 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger