AcasăNewsTrump si Kim, pe insula Pulau

Trump si Kim, pe insula Pulau

Pentru cateva zile, Singapore devine atractia turistica a lumii, odata cu intalnirea istorica a celor doi lideri

In fiecare an, 5 milioane de turisti sunt prezenti pe plajele total artificiale ale insulei care va gazdui intalnirea dintre Donald Trump si Kim Jong-un. Aici, pe o suprafata de cinci kilometri patrati, totul este fals: nisipul, pietrele, cocotierii, tot decorul a fost adus din afara.

Pentru cateva zile, Singapore devine atractia turistica a lumii, odata cu intalnirea istorica a celor doi lideri

Hotelul Capella, de fapt un complex hotelier care dateaza din epoca coloniala, unde vor discuta Trump si Kim, numara 112 camere, unde luxul este la el acasa. Conducerea hotelului isi descrie, de altfel, resort-ul ca un loc unde ”vechiul si noul fuzioneaza in lux”. Cea mai ieftina camera costa 500 de dolari pe noapte in timp ce un apartament colonial cu trei camere si piscina este facturat cu 7500 de dolari pe noapte. Dar Trump si Kim nu vor dormi aici. Cel mai probabil, presedintele american va fi cazat la hotelul Shangri-La, in timp ce Kim Jong-un este asteptat la hotelul Fullerton sau la St-Regis.

Un loc ultra securizat

La resortul Capella un apartament colonial cu piscina costa 7500 de dolari pe noapte

Locul summit-ului nu a fost ales din intamplare. Insula Sentosa, care gazduieste ministerul singaporez de Externe, ambasada SUA si o serie de hoteluri, prezinta avantajul de a fi lense controlata. Este vorba de  a asigura securitatea delegatiilor  americane si nord-coreene dar si a sute de jurnalisti din lumea intreaga care vor acoperi evenimentul. Insula este legata de Singapore printr-un simplu pod si este usor de controlat. Autoritatile singaporeze au luat masuri exceptionale si au declarat perimetrul din jurul hotelului Capella ”zona speciala” in perioada 10-14 iunie. Golful este intesat de nave militare iar numeroase puncte de control vor fi stabilite pe insula. O serie de obiecte (intre care dronele si obiectele inflamabile) vor fi interzise pe durata summit-ului.

Paradis al divertismentului

Vacante de vis pentru cei cu dare de mana

Activitatea pe insula este de regula consacrata turismului. Sentosa Island este celebra pentru resorturi de lux, marine private sau cluburi exclusiviste. In plus, sunt plaje artificiale, doua terenuri de golf, un oceanariu, un teleferic si 12 parcuri de distractii printre care uriasul parc tematic Universal Studios Singapore. Printre curiozitatile insulei se afla o replica giganta (37 de metri inaltime) a unei creaturi mitice, Sang Nila Utama,  o statuie cu cap de leu si corp de peste

O istorie intunecata

O statuie mitologica de 35 de metri inaltime domina insula

Dar, inainte de a deveni un paradis al turismului marin, insula Sentosa a cunoscut vremuri deloc paradisiace. In secolul XIX-lea, insula a fost cunoscuta sub numele de Pulau,Pulau Belakang Mati in denumire completa, ceea ce inseamna ”insula mortii care loveste pe la spate”. Numele face referire la violenta de pe insula care, in epoca coloniala britanica, a cunoscut o intensa activitate a piratilor. In timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, insula a gazduit un lagar japonez pentru prizonierii de razboi britanici si australieni. A fost si teatrul a numeroase executii ale chinezilor din Singapore, de catre japonezi. De abia in 1970 insula a fost rebotezata Sentosa care inseamna ”pace si liniste” in scopul de a deveni paradisul turistic de astazi.

Kim s-a rugat in genunchi pentru intalnire

Insula este legata de Singapore printr un simplu pod

Avocatul lui Donald Trump, Rudoph Giuliani (fostul primar al New-York-ului) a afirmat ca liderul de la Phenian implorat  ” in genunchi” pentru ca un summit cu presedintele american sa aiba loc . ”Nord-coreenii spuneau ca vor sa declanseze un razboi nuclear impotriva noastra, ca vor lupta impotriva noastra intr-un razboi nuclear”, a declarat  Giuliani, intr-o conferinta a investitorilor la Tel Aviv. ”Noi (SUA) am spus ca nu avem de gand sa organizam un summit in aceste circumstante”, a afirmat el ( despre intalnirea care a fost anulata la sfarsitul lunii mai de catre Washington inainte de a fi reprogramata, asa cum s-a planificat initial pentru 12 iunie, in Singapore). ”Ei bine
, Kim Jong-Un a revenit in genunchi si a implorat ca intalnirea sa aiba loc, ceea ce este de altfel exact pozitia in care acesta trebuie pus”, a spus Giuliani. El a estimat ca acum, dupa reprogramarea summitului, americanii au o pozitie dominanta.

Kim s-a rugat in genunchi pentru intalnire

Avocatul lui Donald Trump, Rudoph Giuliani (fostul primar al New-York-ului) a afirmat ca liderul de la Phenian implorat  ” in genunchi” pentru ca un summit cu presedintele american sa aiba loc . ”Nord-coreenii spuneau ca vor sa declanseze un razboi nuclear impotriva noastra, ca vor lupta impotriva noastra intr-un razboi nuclear”, a declarat  Giuliani, intr-o conferinta a investitorilor la Tel Aviv. ”Noi (SUA) am spus ca nu avem de gand sa organizam un summit in aceste circumstante”, a afirmat el ( despre intalnirea care a fost anulata la sfarsitul lunii mai de catre Washington inainte de a fi reprogramata, asa cum s-a planificat initial pentru 12 iunie, in Singapore). ”Ei bine, Kim Jong-Un a revenit in genunchi si a implorat ca intalnirea sa aiba loc, ceea ce este de altfel exact pozitia in care acesta trebuie pus”, a spus Giuliani. El a estimat ca acum, dupa reprogramarea summitului, americanii au o pozitie dominanta.

 

 

Summit-ul sosiilor

Kim si Trump vor face show intr un hotel

Donald Trump si Kim Jong-un nu sunt singurii care se pregatesc de summit-ul istoric de la Singapore. Marti, 12 iunie, celebra sosie a dictatorului nord-coreean se afla in starting-block pentru un ”summit” paralel, la un hotel din Singapore. Howard X, pe numele sau de scena, va participa saptamnana viitoare la o intalnire cu o sosie a lui Trump. Howard X, care locuieste la Hong Kong, s-a produs si la Jocurile Olimpice de iarna din Coreea de Sud impreuna cu ”omologul ” sau american. Ba chiar a fost retinut de politia sud-coreeana cand si-a permis sa danseze agitand drapelul Coreii unificate in fata delegatiei Phenianului. Acum, un hotel din Singapore l-a angajat, impreuna cu falsul Trump, pentru a avea exclusivitatea acestui summit al sosiilor.

Howard X seamana frapant cu liderul nord coreean

Scopul sosiilor, a explicat Howard ieri, este de a-i determina pe oameni, cu ajutorul satirei, sa constientizeze politica. Howard recunoaste insa ca familia este ingrijorata pentru el, temandu-se ca viata sa nu-i fie pusa in pericol, la cat de iubit este adevaratul Kim. Mama sa i-a facut chiar asigurare pe viata. Howard X, care a crescut in Australia, joaca mimetismul atat de bine incat, la fel ca liderul de la Phenian, intretine misterul cu privire la varsta sa. Initial muzician, Howard a inceput sa-l imite pe liderul nord-coreean incepand cu 2012 iar acum activitatea de sosie este principala lui ocupatie. Cea mai grea parte, spune el, este aranjarea frizurii a la Kim. In rest, treaba e simpla: un costum in genul lui Mao si ochelari de soare grosi. Pot sa spun ca am fost norocos sa seman cu el. Kim Jong Un este presedintele pe viata, spre deosebire de un presedinte sau un prim-ministru al SUA. Am o cariera lunga in fata”, a declarat Howard. A fi sosia liderului de la Phenian este o munca bine platita: Howard joaca in spectacole, in filme dar si in clipuri publicitare.

 

 

author avatar
Tudor Borcea
1.069 afisari

1 COMENTARIU

  1. La Pulau ahah la Pulau cu ei… Pupicuri de la Pulau. Toata lumea cu ochii pe Pulau. Cele mai frumoase feti erau in Pulau hah nu e bere berea buna iar de mergi la fagadau du-te toma la Pulau. Istoria o sa mentioneze in anal Pulaul drept binefacator umanității…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger