Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Trump si Kim au sosit la Singapore

Trump si Kim au sosit la Singapore

Autor:

Arsenalul nuclear nord-coreean va fi tema principala a primei intalniri dintre un presedinte american in exercitiu si un lider al Coreii de Nord

 

trump Trump si Kim au sosit la Singapore

Trump se asteapta ”la un rezultat minunat” pentru Coreea de Nord si intreaga lume

Donald Trump a aterizat ieri la Singapore la bordului aparatului Air Force One, fiind primit de ministrul singaporez de Externe, Vivian Balakrishnan. Kim Jong-un, ale carei deplasari in strainatate sunt rarissime, s-a jucat de-a soarecele si pisica cu media, cel putin trei avioane facand ieri legatura intre Phenian si Singapore, in cele din urma el aterizand la bordul unui aparat al companiei Air China. Surazator, el s-a intalnit cu primul ministru singaporez, Lee Hsien Loong. Dar, comportamentul lui Trump la summit-ul G7 din Canada, unde si-a amenintat aliatii cu taxe economice,  starneste semne de intrebare cu privire la strategia sa diplomatica si capacitatea de a purta negocieri internationale cu un adversar vechi pentrum Coreea de Nord.

kim Trump si Kim au sosit la Singapore

Kim Jong-un se anunta un negociator dur

Toti observatorii asteapta nelinistiti declaratiile dupa intilnirea de marti a celor doi. SUA cer o denuclearizare ”completa, verificabila si ireversibila” a Coreii de Nord, in timp ce Phenianul s-a declarat favorabil unei denuclearizari dar in termeni vagi. Observatorii apreciaza ca singura varianta realista este un proces pas cu pas al acestui proces, Kim Jong-un nefiind dispus sa renunte brusc la programul sau nuclear, chiar in schimbul unor puternice avantaje economice oferite de americani. Un posibil rezultat al summit-ului ar fi si un acord de principiu pentru a pune punct razboiului din peninsula. Conflictul din 1950-1953 a fost incheiat cu un armistitiu si nu cu un tratat de pace: tehnic, cele doua Corei sunt inca in razboi.


1 Comentariu la Trump si Kim au sosit la Singapore

  1. Christian

    Deci ” observatorii apreciază că singura variantă realistă este ”… ” un proces pas cu pas al acestui… ” ceee? Ați ghicit! ”… al acestui proces ”. Uraaa!!! Bravo, Borcea & Co.! Faceți progrese.


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 17-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!