AcasăNewsTrump si-ar pune unul din baieti ministru

Trump si-ar pune unul din baieti ministru

Donald Trump Jr, un posibil membru al guvernului

De mai multe luni, echipa magnatului pregateste in mare secret unul din cele mai amestecate si mai controversate cabinete din istoria Statelor Unite.

Donald Trump Jr, un posibil membru al guvernului

Cine va face parte din cabinetul celui de-al 45-lea presedinte american, in ianuarie? Titani ai industriei si  activisti conservatori, potrivit bine informatului site Politico, pe potriva unui sef de stat venit din afara sistemului, fara legatura cu establishmentul de la Washington, potrivit informatiilor culese de la experti politici, lobisti sau chiar apropiati ai lui Trump, al carui stat major nu a comentat presupusa lista.

In timpul campaniei, Donald Trump nu s-a sprijinit pe cercul influentatorilor din Washington sau pe donatori, cautand consiliere in randul presedintilor marilor firme si al sectorului privat.

Interne si Trezorerie

Unul din candidatii la postul de secretar al Afacerilor Interne ar putea fi Forrest Lucas (74 de ani), fondator al companiilor de produse petroliere Lucas Oil. Alti ar fi specialistul in riscuri de capital Robert Grady, oficial al Casei Albe in epoca George H.W.Bush. Dar si fiul lui Trump, Donald Trump Jr. ar putea fi interesat de acest post. De altfel, alte publicatii afirma ca in viitoarea administratie Trump ar putea avea loc si ginerele presedintelui SUA Jared Kushner. Secretarul Trezoreriei ar putea fi milionarul Steven Mnuchin, donator si cu state vechi la Goldman Sachs. Mnuchin a lucrat si pentru banca OneWest, vanduta grupului CIT in 2015.

Externe si Aparare

Printre alti grei nominalizati la aceste posturi cheie se numara si Newt Gingrich (Externe), care s-a prezentat la alegerile primare republicane pentru alegerile prezidentiale din 2002, fostul primar al New York-ului, celebrul Rudolph Giuliani (Externe) si Chris Christie, guvernator republican din New Jersey din 2010. Pe liste mai figureaza doi senatori republicani, Bob Corker (Externe) si Jeff Sessions (Aparare). Si fostul ambasador al SUA la ONU, John Bolton este in carti pentru postul dle secretar de Stat. De notat ca numele lui Rudolph Giuliani figureaza si in dreptul functiei de procuror general. In continuare, Michael Flynn, general in retragere, ar putea ocupa postul de secretar al Apararii sau consilier pe securitate nationala. La departamentul Comertului este propus Lev Eisenberg.

Femei in posturi cheie?

Dupa avalansa de misoginisme lansata de republican in campanie, apropiati ai lui Trump s-au aratat ingrijorati cu privire la dificultatea de a gasi femei care sa accepte sa faca parte din noul cabinet prezidential. Surse care au discutat cu un membru al staff-ului de campanie al miliardarului au indicat-o pe Sarah Palin, fostul guvernator al Alaskai, ca potential secretar al Internelor. De altfel, Donald Trump a afirmat ca ar dori ca Palin sa faca parte din administratia sa.

author avatar
Tudor Borcea
420 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger