AcasăNewsTrump promite arme de foc si judecatori anti-avort

Trump promite arme de foc si judecatori anti-avort

Dupa ce a anuntat ca va ramane inflexibil in problema imigratiei, tema-cheie a campaniei sale electorale, si ca va expulza pana la trei milioane de imigranti clandestini (promitand si un zid din beton la frontiera cu Mexic), noul presedinte s-a exprimat cu privire la urmatoarele prioritati.

Zeci de mii de persoane au protestat zilnic, de la alegerea lui Trump la Casa Alba, in mai multe orase americane: New Tork, Los Angeles, Chicago, Indianapolis. La cinci zile de la alegerile prezidentiale, protestatarii nu au renuntat la ceea ce ei denumesc ”miscarea de rezistenta”: miscari de strada, petitii, sustinere a minoritatilor. In Los Angeles, Chicago , Indianapolis si New York confruntarile cu fortele de ordine nu au avut dimensiunea celor din Portland (Oregon), spre exemplu, unde politia a operat peste 71 de arestari. ”Nu va fie frica”, le-a transmis Trump protestatarilor. ”Protesteaza doar pentru ca nu ma cunosc”, a estimat magnatul. ”Vreau sa reunific tara”, a lansat Trump, care s-a erijat acum in aparator al minoritatilor (musulmani, negri, hispanici). ”Incetati sa-i agresati pe acesti oameni”, a transmis presedindele, intr-un interviu pentru CBS. Donald Trump a confirmat apoi ca va numi la Curtea Suprema judecatori care vor interzice avorturile si care vor fi favorabili armelor de foc . ”Iata ce se va intampla. Eu sunt pro viata, sunt anti-avort, deci judecatorii vor fi anti-avort. De asemenea, ei vor fi favorabili celui de-al Doilea amendament din Constitutie, care face din posesia de arme de foc un drept pentru fiecare cetatean american”.

Nu vrea salariu ca presedinte

Trump a anuntat si ca renunta, pe durata mandatului, la salariul acordat presedintelui SUA, 400.000 de dolari pe an (370.000 de euro), astfel ca va primi o remuneratie simbolica, un dolar pe luna, cum stipuleaza legea. Donald Trump, care  are, potrivit Forbes, o avere estimata la 3,7 miliarde de dolari, a declarat ca nici macar nu stie care este salariul presedintelui SUA.

”Goebbels” la Casa Alba

Trump, care a fost ales pe baza unui discurs popular, a incercat sa stabileasca o formula de echilibru in primele numiri ale cabinetului sau, propulsand in doua posturi cheie ale administratiei pe presedintele Partidului Republican si fostul sau director de campanie, o persoana extrem de controversata. Astfel, presedintele partidului Reince Priebus a fost numit secretar general al Casei Albe.

Stephen Bannon va face şi desface jocurile de la Casa Albă

Un om poitic experimentat care va orchestra toata administratia noului presedinte ales. ”Consilier si sef de strategie la Washington” a fost numit Stephen Bannon, directorul general de campanie al lui Trump, patron al site-ului de informatii ultra-conservator Breitbart News, care intretine legaturi cu miscarile de extrema dreapta europene. Supranumit ”Goebbels” (Fox News) si prezentat ca ”cel mai periculos om din sfera politicii americane” (Boomberg), Bannon (fost ofiter in Marina si angajat al Goldman Sachs, inainte de a face avere cumparand drepturile pentru serialul Seinfield) este un opozant al establishmentului traditional, anti-feminist, anti-avort, anti-emigranti, acuzat de violente conjugale si discursuri antisemite.

Strategia anti ISIS: Nu va spun nimic

In acelasi interviu, presedintele american a refuzat sa ofere vreun detaliu cu privire la lupta antiterorista contra gruparii Statul Islamc in Irak si in Siria. Nici o informatie si despre posibilitatea recurgerii la forte terestre impotriva jihadistilor. ”Nu voi spune nimic, nimanui”, a indicat Trump, lasand sa se inteleaga ca aceste chestiuni le va discuta doar cu militarii. ”Avem generali excelenti”, a adaugat el. Criticii magnatului il acuza frecvent, ca, in realitate, nu are nici o strategie antiterorista si nu cunoaste situatia din Orientul Mijlociu, in general.

author avatar
Tudor Borcea
340 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger