AcasăNewsTrump produce bani si face economii

Trump produce bani si face economii

Trump si PDG-ul SoftBank, Masayoshi Son, magnatii ce se au ca fratii

Aflat intr-un turneu de recunostinta, in statele unde a fost ales, magnatul a reusit o livitura de imagine, anuntand o investitie japoneza de 50 de miliarde de dolari care va crea 50.000 de locuri de munca.

Trump si PDG-ul SoftBank, Masayoshi Son, magnatii ce se au ca fratii

Anuntul a fost facut in cladirea Trump Tower, unde magnatul s-a intalnit cu Masayoshi Son, PDG-ul gigantului de telecomunicatii nipon SoftBank, investitor care ”nu ar fi facut asta daca noi nu am fi castigat alegerile”, a precizat Trump. Interogat de Wall Street Journal, Masayoshi Son a precizat ca banii vor veni din fondul de investitii pe care le-a creat in octombrie, SoftBank Vision Fund, care va fi gestionat de o filiala cu sediul in Marea Britanie, si care va primi, intr-o prima faza, 25 de miliarde de dolari de la SoftBank, la care se vor adauga 45 de miliarde adusi de fondul suveran al Arabiei Saudite (Public Investment Fund), cu care SoftBank a semnat recent o scrisoare de intentie. SoftBank estimeaza sa atraga astfel investitii de 100 de miliarde de dolari. In privinta locurilor de munca, Son, al carui grup a cumparat in parte al patrulea operator american de servicii mobile, Sprint (cu peste 20 de miliarde de euro, in 2012), a precizat ca acestea for fi finantate prin investitii in start-up-uri tech, fara a oferi alte detalii. Suficient insa ca anuntul sa fie benefic pentru imaginea lui Trump, care a mai scos, saptamana trecuta, un as din maneca, mai exact un acord cu fabricantul american de climatizoare, Carrier, pentru anularea relocarii unei uzine in Mexic. ”Ati vazut ce s-a intamplat de doua saptamani? Si inca nu am ajuns la post”, a lansat Donald Trump in Fayetteville (Carolina de Nord), a doua etapa a turneului sau de multumire inceput saptamana trecuta.

Anuleaza contractul pentru noul Air Force One

Factura noului avion prezidential a fost considerata prea sarata de Trump, astfel ca a cerut pur si simplu anularea contractului cu Boeing, fabricantul Air Force One. „Compania Boeing construieste un nou model 747 Air Force One pentru viitorii presedinti, dar costurile au scapat de sub control, peste patru miliarde de dolari. Anulati comanda!”, a transmis Donald Trump prin Twitter, spre stupoatea constructorului aeronautic. ”Dorim fireste, ca Boeing sa castige bani, dar nu asa”, a completat magnatul. Anuntul a fost urmat de scaderea actiunilor Boeing, care nu are concurent in segmentul construirii de avioane prezidentiale.

Conflictul cu China continua

Beijingul a cerut ieri SUA sa interzica presedintei Taiwanului sa tranziteze teritoriul american, urmare a unor informatii potrivit carora aceasta ar putea avea intrevederi, luna viitoare, la New York, cu apropiati ai lui Donald Trump, inaintea unei vizite oficiale pe care o va incepe in America centrala. Trump a provocat recent un conflict diplomatic cu China, acceptand o convorbire telefonica cu presedinta Tsai Ing-wen, incalcand angajamentele Washingtonului de a nu intretine relatii oficiale cu autoritatile taiwaneze.

author avatar
Tudor Borcea
113 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger